ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες από το Ίδρυμα Χ. Τριανταφύλλου

Σε μαθητές του Λυκείου με καταγωγή από το Βελεστίνο που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες από το Ίδρυμα Χ. Τριανταφύλλου

Απονομή υποτροφιών στους οκτώ αριστούχους της Γ’ Λυκείου Βελεστίνου, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Βελεστίνο, έγινε την Παρασκευή (13/9) και ώρα 13.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου, που εδρεύει στην Αμερική, από εκπροσώπους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος αναφέρθηκε στη ζωή του Χάρι Τριανταφύλλου, λέγοντας ότι είναι τεράστια η προσφορά του στη γενέτειρά του και πρόσθεσε πως προσφέρει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ σε αριστούχους του Βελεστίνου.

Επίσης, ανέφερε πως το όνομα του ευεργέτη-δωρητή έχει δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε δρόμο της πόλης.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους τους συνεχάρη, λέγοντας: "Μας κάνατε υπερήφανους ως γονείς και ως Δήμο. Να εκπροσωπείτε επάξια τον Ρήγα όπου κι αν βρίσκεστε και να μεταφέρετε παντού το μήνυμα του Δήμου μας. Καλή Σταδιοδρομία σε όλους σας. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ένας νέος δρόμος σας ανοίγεται, ο φοιτητικός, να τον απολαύσετε και να τον ζήσετε ποιοτικά και δημιουργικά. Να μην ξεχνάτε ότι είστε από το Βελεστίνο, από τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή και να αναφέρεστε στην καταγωγή σας με υπερηφάνεια. Και φυσικά να μην ξεχνάτε ποτέ τους ανθρώπους που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να είναι δίπλα σας, τους γονείς σας".

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Παπατόλιας απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε: "Συγχαρητήρια σε όλους σας. Καλά φοιτητικά χρόνια, με πρόοδο", ενώ χαρακτήρισε τους γονείς των μαθητών αφανείς ήρωες.

Τις υποτροφίες απένειμε στους 8 αριστούχους η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Αναστασιάδου Δώρα, η οποία αναφέρθηκε στη σύνδεση του Ιδρύματος Χάρι Τριανταφύλλου με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, καθώς και στα εκπαιδευτικά οφέλη της σχολής.

Οι αριστούχοι που τιμήθηκαν κατά την απονομή είναι:

Απόστολος Μπατακόγιας (Ικάρων ΣΜΑ), Σάββας Καρατζίδης (Σχολή Αστυφυλάκων), Αντωνία Κουσκουρίδα (Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων) , Αρετή Αγγελή (Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής-Αλεξανδρούπολη), Σοφία Καρρά (Νομική Κομοτηνής), Ευάγγελος Μπαλαμώτης ( Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών –Βόλος), Νεφέλη Παπαθανασίου (Χημικών Μηχανικών-Κοζάνη) και Δημήτριος-Μάριος Αραμπατζής (Φιλοσοφική Αθηνών).