ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Βελεστίνου και συγγραφέας, Βασίλειος Καραμπερόπουλος

Σε ηλικία 93 ετών - Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στη οικία του στις 12.00 το μεσημέρι και η κηδεία θα γίνει στις 4.00 μ.μ. στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο
Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Βελεστίνου και συγγραφέας, Βασίλειος Καραμπερόπουλος

Ο Βασίλειος Καραμπερόπουλος διετέλεσε Δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 έως το 1986.

Ως Δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 μέχρι το 1986, προσέφερε πολύ σημαντικό έργο, όπως μαρτυρούν τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του.

Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν, συγκεκριμένα, πολλά έργα υποδομής: το δημαρχείο, πέντε πλατείες σε Βελεστίνο και Χλόη, το Κέντρο Υγείας, ο Παιδικός σταθμός και πολλά ακόμη.

Κατά τη βράβευσή του από το Σύλλογο Περιβολιωτών

Κατά τη βράβευσή του από το Δήμο και το Λύκειο Βελεστίνου

Επίσης ανέπτυξε πολύ σημαντικό συγγραφικό έργο που αφορά και την ιστορία του Βελεστίνου και της περιοχής. Επί χρόνια δημοσίευε στις εφημερίδες του Βόλου, καταγράφοντας τα γεγονότα της περιοχής, δημοσιεύοντας παράλληλα εργασίες και ειδικά αφιερώματα με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Τα κείμενά του αποτελούν πλούσια πηγή πληροφοριών για τους μελλοντικούς ερευνητές της ιστορίας αυτού του τόπου. Έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη για την προσφορά του, ενώ συμμετείχε στις εργασίες του Β’, Γ’ και Δ’ Διεθνούς συνεδρίου "Φεραί – Βελεστίνου – Ρήγας" με ισάριθμες ανακοινώσεις.

Έργα του:

"Η συμμετοχή της περιοχής Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα"
"Η κτηνοτροφία στην περιοχή Βελεστίνου"
"Οι Μικρασιάτες Βελεστίνου - Αερινού"
"Ρήγας Φεραίος, η ομάδα με την ιστορική διαδρομή 80 χρόνων"
"Μνήμες από την κατοχή"
"Βελεστίνο: Περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια"

από ert.gr