ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Βίντεο - Καμήλες και Ντιβιτζήδες στο Μεγάλο Μοναστήρι

Βίντεο - Καμήλες και Ντιβιτζήδες στο Μεγάλο Μοναστήρι

Οι Καμήλες και οι Ντιβιτζήδες είναι το πιο σημαντικό δρώμενο του Δωδεκαημέρου της Ανατολικής Ρωμυλίας. Πρόκειται για αναβίωση δρώμενου με στόχο να "ξυπνήσει" η γη για να καρπίσει, γι΄ αυτό και ο Ντιβιτζής χτυπά το τοπούζι (φαλλόμορφο ξύλινο όπλο) στη γη και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γλεντήσουν χορεύοντας και να ευχηθούν "Καλή χρονιά, με υγεία και καλή σοδειά!". 

 

Όπως γράφει και ο χοροδιδάδκαλος της "ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ", Ιωάννης Λουλούδης, από τον οποίο αντλήσαμε τα βίντεο, "μία απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση, γεμάτη ζωντάνια και κέφι οργανώθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς από τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ.

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού φίλοι από τον Ριζόμυλο, τον Βόλο και την γύρω περιοχή συμμετείχαν στην Θεσμική πλέον εκδήλωση του Τοπικού Συλλόγου.

Εξαιρετικοί οι Μουσικοί Νίκος Παυλίδης (γκάιντα), Χρήστος Μυλωνόπουλος (ακορντεόν) και Μιχάλης Νετούδης (νταούλι) ζωντάνεψαν και παρέσυραν σε συνεχή χορο με τη μουσική και τα τραγούδια τους, όλους τους συμμετέχοντες.

ΜΠΡΑΒΟ στον τοπικό Σύλλογο για την τέλεια οργάνωση του Μοναστηριώτικου Εθίμου.