ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήττα με χειροκρότημα

Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ιστορία του στη Γ’ Εθνική, ο Διαγόρας προηγήθηκε απέναντι στην ΑΕ Καρίτσας αλλά τα λάθη στον αμυντικό τομέα και η ποιότητα του αντιπάλου έφεραν την ήττα με σκορ 1-3, με τον κόσμο του Στεφανοβικείου πάντως στο τέλος να αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών με καθολικό χειροκρότημα
Ήττα με χειροκρότημα

Οι Μελανόλευκοι ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν στο ανακαινισμένο με κερκίδες γήπεδό τους το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, για την 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, φάνηκαν και αγωνιστικά αρκετά διαβασμένοι αφού μέχρι και το 41ο λεπτό που δέχθηκαν την ισοφάριση είχανε φάσεις και το υπέρ τους γκολ.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο πού δραστήριος Ζιάκας ελίχθηκε ωραία αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο κι έστρωσε για τον Αλεξίου, το πλασέ του οποίο κόντραρε για να μαζέψει ο Ράντος. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σπύρου Καραπλιάγκου έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και μακρινό σουτ του Κουβελά στο 12’.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση ήρθε με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Κουβελά εκτός περιοχής ο οποίος σούταρε δυνατά με τον Ράντο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και με εκπληκτική απόκρουση να διορθώνει το λάθος του.

Το πρώτο τέρμα που έβαλε "φωτιά" στο Στεφανοβίκειο ήρθε στο 20ο λεπτό όταν σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ από δεξιά, ο Ζιάκας σούταρε δυνατά με το δεξί μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Ράντο για να το πανηγυρίσει έξαλλα με τους συμπαίκτες του.

Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους με τον Παπαγεωργίου να βγάζει από δεξιά κάθετα τον Κουβελά στην περιοχή που σούταρε από πλάγια θέση με τη μπάλα ωστόσο να φεύγει εκτός εστίας. Λίγο μετά το μισάωρο ο Μιχάλης Ζιώγας γύρισε στόπερ τον Αλεξίου αντί του Λάιου που προωθήθηκε στα χαφ με το παιχνίδι να κυλά χωρίς ιδιαίτερες στιγμές μέχρι την ισοφάριση.

Αυτή ήρθε στο 41ο λεπτό. Σε ένα κόρνερ για το Διαγόρα χτυπήθηκε με πάσα, ο Κουβελάς σέντραρε, ο Βουκομάνοβιτς πήρε έξω από την περιοχή τη μπάλα και ξεκίνησε μία τρελή κούρσα από τα αριστερά αποφεύγοντας Αλεξίου και Σπαθή για να σπάσει στο τελείωμα στον συμπαίκτη του Αλεξίου στα δεξιά που με το δεξί εξωτερικό νίκησε τον βασικό σήμερα Πρίφτη στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Παρά την ψυχρολουσία πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Διαγόρας μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Ύστερα από ένα σουτ του Κωτσιόπουλου που μπλόκαρε ο Πρίφτης, ο Ζιάκας στο 48’ έκανε ωραίο σουτ με το αριστερό από τη γραμμή της περιοχής που εξουδετέρωσε ο Ράντος και δύο λεπτά μετά μία προσπάθεια του Σπύρου Καραπλιάγκου στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ πέρασε μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν αμέσως μετά μία αμυντική αδράνεια και πήρανε τα ηνία στον αγώνα. Σε γέμισμα στην περιοχή από φάουλ, ο Αποστόλης Πρασσάς δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τον Ζαφειρίδη από κοντά να μην αστοχεί και με πλασέ να γράφει το 1-2.

Μία ωραία προσπάθεια του Κυρτέγου από αριστερά έφερε και το 1-3 στο 65’ με τον Αλεξίου στην καρδιά της περιοχής αμαρκάριστος με κεφαλιά να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα και να… βγάζει ξανά το βέλος της τοξοβολίας από τη φαρέτρα του.

Δύο προσπάθειες του Κουβελά μέχρι το τέλος δεν είχανε αίσιο αποτέλεσμα, το ίδιο και το ανάποδο ψαλίδι του Γκίκα, με την ομάδα της Πιερίας να φτάνει στη δεύτερη σερί νίκη της.

Από την άλλη, ο  Διαγόρας έμεινε στον έναν βαθμό και ξεκινά σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι στον Ατρόμητο Παλαμά, ενθαρρυμένος φυσικά και από το χειροκρότημα των φιλάθλων του στο τέλος της αναμέτρησης.

Συνθέσεις:

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Ζιώγας): Πρίφτης, Καραμπούζης, Σπαθής, Απ. Πρασσάς, Λάιος, Σπ. Καραπλιάγκος (78’ Δίντσης), Αλεξίου ( 86’ Κ. Καραπλιάγκος), Κουβελάς, Παπαγεωργίου (46’ Καλύβας), Ζιάκας (69’ Τανός), Αλαμάνης.

ΑΕ Καρίτσας  (Κούρτογλου): Ράντος, Ζαφειρίδης (64’ Οικονόμου), Λαγδάρης, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Τροΐρης, Συράκος (84’ Μήτρακας), Δημητρουλόπουλος, Βουκομάνοβιτς (76’ Γκίκας), Κυρτέγος, Αλεξίου (90+1’ Παπαϊωάννου).

Διαιτητική τριάδα: Στ. Λεωνίδας – Κων. Λεωνίδας – Χρήστος Μπάλας.