ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Η όπερα της πεντάρας" στο Βόλο

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής
"Η όπερα της πεντάρας" στο Βόλο

Η Θεατρική Ομάδα "Τρίτος Όροφος" σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζουν το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Η Όπερα της Πεντάρας", με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Μέσα σε μια διεφθαρμένη κοινωνία χωρίς αξίες αλλά με το πρόσχημα των αξιών, το νόημα του αληθινού ανατρέπεται διαρκώς.

Στην Όπερα της πεντάρας αναδύεται με χιούμορ και καυστικότητα μια τραγική υποκειμενικότητα στις ανθρώπινες αξίες και δομές δίνοντας την ευκαιρία τόσο στο θεατή όσο και στον ηθοποιό να δει από την κλειδαρότρυπα και να γελάσει βαθιά με τα χάλια μας, να κρίνει καθαρά…

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική και τραγούδια του Κουρτ Βάιλ. Σκηνοθεσία, κινησιολογία: Μαρία Καραζάνου, υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας "Τρίτος Όροφος" του Π.Θ.

Μουσική επιμέλεια, φωνητική διδασκαλία των Μουσικών Συνόλων ΠΘ : Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ασπασίας Μπότα σε συνεργασία με το ΙΕΚ Βόλου και το Τμήμα Ένδυσης και Σχεδίου Μόδας (υπεύθυνη Όλγα Οικονόμου).

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Μπρόζου.

Οι μουσικές προσεγγίσεις έγιναν από τα μέλη των Μουσικών Συνόλων με τη συνδρομή του κιθαρίστα -ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη  και των κιθαριστών Δημήτρη Δεμίρη και Ανδρέα Ζιάκα.

Οι δύο καλλιτεχνικές ομάδες  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία (χριστουγεννιάτικες παραστάσεις 2017 & 2018, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, μουσικό αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου κ.α), προάγοντας μέσα από την καλλιτεχνική τους ματιά  ένα ζωντανό και πολύπλευρο μουσικό θέατρο. Αυτή τη φορά  το τόλμημα είναι ένα πολιτικό έργο που καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια την υποκρισία και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η σκληρή αυτή διαπίστωση φτάνει στο κοινό με ραφιναρισμένο χιούμορ και νεανική καυστικότητα μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες.

Θεατρική Ομάδα ΠΘ "Τρίτος Όροφος"

Ιακωβίνα Ακαμωτάκη, Αθανασία Γκιουλέκα, Όλγα Δούμκου, Ξανθούλα Θεοδοσίου, Θανάσης Θεοδώρου, Ελίνα Καραγιάννη, Μαρία Κατσίκη, Λεονάρντο Κοέν, Σοφία Κούρτη, Ευγενία Κυριακού, Φιλοθέη Κυδωνιάτη, Ιωσηφίνα Λαδάκη, Γιώργος Λακαφώσης, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Ευριδίκη Μαρκοπούλου, Κατερίνα Μήτα, Βαγγέλης Μπάκας, Θάλεια Μπάτρα, Σαββίνα Μπούταλη, Γιώργος Μυλωνας, Ελένη Νταβαρούκα, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μυρσίνη Πασχαλιά, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Χρύσα Παπαζήση, Ζωή Παπαχρήστου, Ντέμη Πέτρου, Ιωάννα Πριονιστή, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας, Θέμος Συρόπουλος, Κωνσταντίνα Τζούδα, Έλενα Τιλσιζόγλου, Άλκηστις Τσιλογλανίδου, Μιχάλης Τσίρος, Δήμητρα Τουρτούρα, Στέλλα Χατζοβουλου.

Μουσικά Σύνολα ΠΘ

Δημήτρης Δεμίρης, κιθάρα

Κωνσταντίνος Δεμίρης, κρουστά

Αντώνης Γιαννακούρας πιάνο, μεταλλόφωνα

Δέσποινα Αριστείδου πιάνο,μεταλλόφωνα, φωνή Ελπίδα Αγαπητού μεταλλόφωνα, φωνή Μάρθα Αρβανιτίδου φλάουτο, φωνή Θεοδώρα Περχανίδου, Κατερίνα Δετοράκη, Βικτώρια Ψωμιάδου, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, φωνή

Πιο διαβασμένα