ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Push" στο Φεστιβάλ CineDoc

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στο δημοτικό κινηματοθέατρο "Αχίλλειον"
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Push" στο Φεστιβάλ CineDoc

Το πολυβραβευμένο και εξαιρετικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten "Push" θα προβληθεί από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο "Αχίλλειον", σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους: Νικολό Βογιαζίδη, Κοινωνιολόγο, εξωτερικό διδάσκοντα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παν. Θεσσαλίας, και Εύα Ψαθά, Πολιτικό Μηχανικό/Πολεοδόμο, ΕΔΙΠ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παν. Θεσσαλίας.

Γιατί έχει γίνει τόσο ακριβό να ζούμε στην πόλη μας; Από τη Βαρκελώνη ως το Βερολίνο, το Τορόντο και τη Σεούλ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Fredrik Gertten ερευνά πώς οι τιμές των ακινήτων σημειώνουν εκρηκτική άνοδο, σπρώχνοντας τους κατοίκους έξω από τις ίδιες τους τις πόλεις. Ένα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την απρόσωπη αγορά ακινήτων, το airbnb και τον προσωπικό αγώνα που δίνουν ομάδες πολιτών για να διατηρήσουν τις πόλεις τους ζωντανές.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων "Έντεκα" που βρίσκεται σε νέα διεύθυνση στο κέντρο της πόλης (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedoc_volos.

Πιο διαβασμένα