ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας
Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων

Πάνω από 9.000 μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τα τελευταία χρόνια το οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας. Πλέον μπορούν να ξεναγηθούν και στο νέο χώρο του Φορέα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, το οποίο βρίσκεται στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο ερμηνείας του φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής της Κάρλας, ενώ η ίδια η αρχιτεκτονική του αποτελεί υπόδειγμα αρμονίας και ένταξης στο φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, πολύ σύντομα μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να συμμετέχουν σε στοχευμένα ενημερωτικά προγράμματα και που θα ετοιμάσχουν εξειδικευμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με τα οποία επιδιώκει συνεργασία ο Φορέας. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Φορέα, "θεωρούμε ότι η πολύτιμη εμπειρία των συναδέλφων της Α` βάθμιας και Β` βάθμιας εκπαίδευσης που εκπονούν "προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγράμματα για την αειφόρο ανάπτυξη" θα μας βοηθήσει στο να μεταφέρουμε αποτελεσματικότερα τις περιβαλλοντικές αξίες της περιοχής στους εκπαιδευόμενους.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως σε εκείνα τα μέλη που ασχολούνται με την περιβαλλοντικήκή εκπαίδευση να μας επισκεφθούν και να οργανώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα. Επιθυμούμε, η εκπαιδευτική κοινότητα να αποτελέσει στρατηγικό κοινωνικό εταίρο του ΦΔ στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και πολιτών της περιοχής".

Αύριο Παρασκευή με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας θα παραμείνουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για κάθε μεμονωμένο επισκέπτη και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

1. Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου (Μουσείο Κάρλας) στα

Κανάλια, Δήμου Ρήγα Φεραίου, Μαγνησίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

· Για μεμονωμένους επισκέπτες και ολιγομελείς ομάδες (έως 10 άτομα) Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10:00 πμ. – 14:00 μμ.
· Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών (σχολεία, σύλλογοι, οργανωμένες εκδρομές κ.α.) μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης (καθημερινά από 10:00 πμ. – 14:00 μμ. στο τηλέφωνο 24280 – 73856).

Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο, Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας για μεμονωμένους επισκέπτες και ομάδες επισκεπτών μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης (καθημερινά από 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 24280 – 73856).

πηγή:ert.gr