ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφισμα της ΛΑΣ κατά της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Ψήφισμα κατά της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ το οποίο και απορρίφθηκε κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου
Ψήφισμα της ΛΑΣ κατά της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ψηφίστηκε από πέντε συμβούλους της Μείζονος Αντιπολίτευσης, οι λοιποί εφτα της Μείζονος ψήφισαν παρών – λευκό.

Αρνητικά (Όχι ) ψήφισαν οι Δ.Σ. της παράταξης του Δημάρχου κ. Νασίκα ο οποίος, δίκην αγνώμονα Πιλάτου, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταλάβει το νόημα από μια ανάγνωση και έπρεπε να κατατεθεί νωρίτερα.

Είναι η Δεύτερη φορά που κατατίθεται το ψήφισμα, η πρώτη τον προηγούμενο Μάη με την εγκατάσταση των 70 αμερικάνικων επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa στο Στεφανοβίκειο αλλά ανεβλήθη η συζήτηση για την επόμενη (σημερινή) Δημοτική Αρχή… η οποία, ούτε τότε, ούτε τώρα , είδε, άκουσε, ούτε κατάλαβε κάτι για το…έγκλημα!

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ. επεκτείνει τις βάσεις του θανάτου σε όλη την Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει:

  • -το Ευρωπαϊκό στρατηγείο, στη γείτονα Πόλη Λάρισα και τα drones παγκόσμια πρωτοτυπία, Βάση σε κατοικημένη πόλη,
  • -την πολυεθνική ταξιαρχία στον Τύρναβο,
  • –τη βάση επιθετικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου,
  • τη βάση της Σούδας με επέκτασή της,     -τη βαση των “ιπτάμενων κατασκόπων” στο Άκτιο,
  • -το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προοριζόμενο για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων
  • - Βάση στον Άραξο όπου έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ορμητήρια πολέμου, για δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως παλιότερα κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας δημιουργώντας ροές με χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες, και κάνοντας το λαό μας στόχο αντιποίνων σε μια ήδη έκρυθμη κατάσταση όπως αυτή της ανατολικής μεσογείου.

Η Δημοτική Αρχή Δημου Ρήγα Φεραίου έχοντας την ευθύνη να απομακρύνει ότι απειλεί την ασφάλεια του Δήμου και των πολιτών, αποφασίζει και Εγκρίνει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ. που επεκτείνει τις βάσεις του θανάτου σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και ιδιαίτερα τη Βάση Ελικοπτέρων Στεφανοβικείου του Δήμου μας.

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ρήγα Φεραίου