ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πίστεψε αλλά...

Ο Διαγόρας ήταν ψυχωμένος για την πρώτη του νίκη, προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες για τους τρεις βαθμούς αλλά έμεινε στο 1-1 απέναντι στον πρωτοπόρο Σελλάνων στο Στεφανοβίκειο
Το πίστεψε αλλά...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι με αρκετή ένταση και κόσμο και των δύο ομάδων, οι Μελανόλευκοι το πίστεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να... σπάσουν το ρόδι στο πρωτάθλημα μένοντας στους τρεις βαθμούς ύστερα από έξι αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος της Καρδίτσας φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία του 3ου ομίλου της Γ` Εθνικής, όντας αήττητος.

Μέχρι το 1-0 του Διαγόρα, δεν σημειώθηκε μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Ένα σουτ του Μπιτέλη στο 5` και ένα γυριστό του Αρχοντή (7) ύστερα από κόρνερ πέρασαν άουτ, όπως και το απευθείας χτύπημα κόρνερ του Κουβελά με τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Η κατάρα των τραυματισμών συνεχίστηκε στο 25` για τους γηπεδούχους με τον Αλαμάνη να αποχωρεί με πρόβλημα στον ώμο και τον Κ. Καραπλιάγγο να παίρνει τη θέση του.

Αυτός ήταν και ο δημιουργός του πρώτου τέρματος στο 35`, όταν από θέση δεξιά ανάμεσα στο κέντρο και μεγάλη περιοχή, γέμισε με το αριστερό, ο Κουβελάς έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με ωραία γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Σταυράκη που έπεσε στη δεξιά του γωνία αλλά δεν έφτασε τη μπάλα.

 Πανγυρισμοί στο 1-0: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Αμέσως μετά, ο Διαγόρας κινδύνευσε αρκετά αλλά το χαλαρό εν τέλει πλασέ του αφύλακτου Παπαγεωργίου μέσα από την περιοχή μάζεψε άνετα ο Πρίφτης.

Μία ατομική ενέργεια του Κουβελά που πρόλαβε ο Σταυράκης και ένα σουτ του Μπιτέλη που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Διαγόρα ήταν οι δύο τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι Καρδιτσιώτες πίεσαν για την ισοφάριση. Αρχικά, στο 48` ένα σουτ του Τζέκου κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα χέρια του Πρίφτη, για να έρθει το οριζόντιο δοκάρι με τον Παπαγεωργίου των Σελλάνων να επιχειρεί τη σέντρα - σουτ στο 50` από αριστερά, την μπάλα να περνάει πάνω από τον τερματοφύλακα και να χτυπά στο πάνω μέρος από το οριζόντιο.

Το πρέσινγκ συνεχίστηκε με τον Δίντση να ανακόπτει τελευταία στιγμή στο 51` μία ωραία συνεργασία των παικτών του ΑΟ Σελλάνων. Στη συνέχεια, ο Μπιτέλης στο 57ο λεπτό έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ, όμως εφτά λεπτά αργότερα (64`) ο Λούγκος έπιασε φοβερό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στο δεξί "γάμα" του Πρίφτη, ο οποίος πετάχτηκε αλλά δεν ήταν δυνατο να αντιδράσει. Η φάση ξεκίνησε με ωραία προσπάθεια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, η μπάλα απομακρύνθηκε αλλά στρώθηκε στον χαφ των προτοπόρων που σημείωσε ένα όμορφο γκολ.

Πανηγυρισμοί στο 1-1: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Παρά την ψυχρολουσία, ο Διαγόρας κυνήγησε το δεύτερο γκολ σε ένα τελευταίο 20λεπτο που είχε έντονο ρυθμό, με τον Μιχάλη Ζιώγα να αποβάλλεται από τον ρέφερι Τσιμεντερίδη... με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Ο Κουβελάς έκανε ωραία ατομική ενέργεια στο 75` μπαίνοντας από αριστερά στην περιοχή και "σπάζοντας" τελευταία στιγμή στον αφύλακτο Καλιακούδα με αμυντικό των Μπλε να επεμβαίνει σωτήρια.

Η μεγάλη φάση για το 2-1 ήρθε στο 78` με τον Θανάση Παπαγεωργίου να αποφεύγει ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο από θέση διαγώνια δεξιά και να σεντράρει, ο Καραπλιάγκος στην καρδιά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ξυστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη. Ο παίκτης του Διαγόρα έγινε πρωταγωνιστής λίγο αργότερα απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του με ένα σουτ του Μπακρατσά στο 90` να καταγράφεται ως η τελευταία φάση του αγώνα.

Συνθέσεις:

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Ζιώγας): Πρίφτης, Καλύβας, Δίντσης, Λάιος, Σπαθής, Αλεξίου, Καλιακούδας (87` Βουραζέρης), Παπαγεωργίου, Ζιάκας (90+1` Σιγαλάκος), Κουβελάς Αλαμάνης [25` λ. τρ. Κ. Καραπλιάγγος (84` Τανός).

ΑΟ Σελλάνων (Μπουρνάκας): Σταυράκης, Μετούσι, Τζανής (54` Χάδιαρης), Αρχοντής, Καλφούντζος (76` Μπακρατσάς), Λούγκος, Τζουμάκης(54` Κοντός), Παπαγεωργίου, Μπιτέλης, Γαρυφαλλόπουλος, Τζέκος.