ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Αθ. Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Με αφορμή ενημερωτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Επίσκεψη Αθ. Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Θέτοντας την πρόληψη ως κυρίαρχο μέσο ενάντια στον καρκίνο του παχέως εντέρου, η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου πραγματοποίησε ένα σημαντικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αλλά και των μαθητών.

Γιατροί, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι και νοσηλευτές συνεργάστηκαν και ανέδειξαν στους δημότες της περιοχής την αξία της κολονοσκόπησης, μιας σημαντικής εξέτασης για την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων του παχέως εντέρου, ενώ μαθητές διδάχθηκαν το ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη ασθενειών.

Μέσω τρισδιάστατου ομοιώματος του παχέως εντέρου, οι μαθητές κατανόησαν τη λειτουργία του σημαντικού αυτού οργάνου, ενώ η θεατρική ομάδα του Βελεστίνου δημιούργησε ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό μήνυμα, μεταφέροντας την έννοια της πρόληψης.

Η συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με την τοπική κοινωνία και τα σχολεία και η καινοτομία της εκπαιδευτικής πρακτικής και της ουσιαστικής εφαρμογής της πρόληψης, αποτελούν σπουδαίες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

"Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν στην σπουδαία αυτή δράση και θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν για την προώθηση της πρόληψης. Βασικός πυλώνας στον τομέα της υγείας για την παράταξή μας είναι η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε να έχουν οι συμπολίτες μας καλύτερη υγεία", επεσήμανε ο κ. Λιούπης.