ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν 566 θέσεις σε Δήμους της Μαγνησίας

Συνολικά 566 θέσεις σε Δήμους της Μαγνησίας "κλείδωσαν" μέσω του νέου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης στους ΟΤΑ, που αναμένεται να "τρέξει" μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο
Ανοίγουν 566 θέσεις σε Δήμους της Μαγνησίας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου, ενώ οι τοποθετήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν στις υπηρεσίες είτε στα τέλη Ιανουαρίου, ή εντός του Φεβρουαρίου του 2020.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων αναμένονται εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη μερίδα του λέοντος σε προσλήψεις έχει ο Δήμος Βόλου, καθώς θα απασχοληθούν σε διάφορες θέσεις ανά ειδικότητα 307 άνεργοι. Ακολουθούν οι Δήμοι Αλμυρού με 64 θέσεις, Ρήγα Φεραίου με 46, Νοτίου Πηλίου επίσης με 46, Ζαγοράς - Μουρεσίου με 28, ενώ στα νησιά προβλέπονται στη Σκιάθο 28 θέσεις, στη Σκόπελο επίσης 28 και στην Αλόννησο 19 θέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε εκείνους που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η απασχόληση θα είναι διάρκειας 8 μηνών σε στοχευμένα έργα των Δήμων και των φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχούν στις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων.

Οι βασικές ειδικότητες είναι διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων, οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

πηγή: taxydromos.gr