ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

(Χ)αμένο έδαφος

Ο Ρήγας Φεραίος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Βελεστίνο για δεύτερο σερί παιχνίδι μένοντας στο 1-1 με την Αγία Άννα και στο "-8" από την κορυφή
(Χ)αμένο έδαφος

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε λίγο αργά, όταν στο 18` ο Σέττος έκανε την προσποίηδη από διαγώνια αριστερά στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά μία κεφαλιά του Αραμπατζή βρήκε σε αντίπαλο κι έφυγε κόρνερ, με τον Ιωάννου να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.

Η ψυχρολουσία για τους Βελεστινιώτες ήρθε στο 24ο λεπτό όταν σε σέντρα από χτύπημα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τζοβάρας είχε τό χρόνο να κατεβάσει και να πλασάρει στην απέναντι γωνία για το 0-1, το οποίο δεν πανηγύρισε λόγω του ότι φόρεσε τη φανέλα των Κυανόλευκων στο παρελθόν.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Τζοβάρα να σουτάρει από τα δεξιά στο 26`, τον Καλαϊτζίδη να αιφνιδιάζεται απομακρύνοντας στο κέντρο της περιοχής, εκεί Δημολιός ανενόχλητος σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Αμέσως μετά ο Ρήγας είχε τη δική του τεράστια ευκαιρία. Σε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αραμπατζής έκανε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, αμυνόμενος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει το τέρμα, με τον Γουτούλη στην καρδιά της περιοχής να ετοιμάζεται να σκοράρει αλλά να μη βρίσκει σωστά τη μπάλα.

Ο Ρήγας συνέχιζε να πιέζει, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κατέγραψε δύο κεφαλιές με τον Αραμπατζή που πέρασαν κόρνερ και άουτ αντίστοιχα, ενώ στο 44` βρήκε ακόμα μία σημαντική φάση με τον Αϊντίνι αρχικά να απομακρύνει με... την κοιλιά την προσπάθεια του  Γουτούλη από τα δεξιά, τον Σουγκάρη στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να σουτάρει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέττος που ετοιμαζότανε να μπει στην περιοχή δέχθηκε ένα σκληρό τάκλιν από πίσω που θα μπορούσε ο αντίπαλος να δεχθεί απευθείας κόκκινη. Ο Χαλβατζάκος έδειξε σε άλλη φάση (54`) τη δεύτερη κίτρινη - κόκκινη στο Σφάκα με τον Ρήγα να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα και να ισοφαρίζει (62`) σε μία σκηνή που ο Καλαμίδας είχε χρειαστεί να βγει έξω για πρώτες βοήθειες. Ο Σέττος απέφυγε ωραία έναν αμυντικό από τα δεξιά στην περιοχή και σούταρε, ο Αϊντίνι δεν απέτρεψε την πορεία της μπάλας στην κλειστή του γωνία με τον επόπτη να δείχνει αμέσως πως πέρασε τη γραμμή.

Οι παίκτες του Ρήγα αναθάρρησαν και στο 65` ύστερα από σέντρα του Γουτούλη μία κεφαλιά του Αραμπατζή κατέληξε στα χέρια του Αϊντίνι. Στη συνέχεια ένα γυριστό σουτ από τον ίδιο παίκτη κατέληξε άουτ.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζότανε με παίκτη παραπάνω, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη στιγμή για το 2-1 μέχρι και το 84`. Τότε μία κεφαλιά ασίστ του Γκίνη έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Καλαϊτζίδη για νέα κεφαλιά όμως η μπάλα έφτασε και πάλι στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στην επόμενη φάση και ύστερα από ένα σουτ του Κατσούδα η μπάλα κόντραρε με τον Αϊντίνι να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Αυτό χτυπήθηκε κι εκτυλίχθηκε μία φάση διαρκείας όμως δεν μπόρεσε κάποιος από το Ρήγα να τη στείλει στα δίχτυα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Κώστα Σταματίου έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες με το Γουτούλη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Απ. Καλαϊτζίδης, Ζατσάι (57` Γάρος), Ράπτης, Ιωάννου, Αλμασίδης, Σουγκάρης (46` Κατσούδας), Ν. Καλαϊτζίδης, Σέττος, Γουτούλης, Νασιακόπουλος (82` Γκίνης), Αραμπατζής.

Αγία Άννα: Αϊντίνι, Σφάκας, Καλαμίδας, Ζαρίφης, Μπασδάνης, Βέργος, Χατζητρακόσιας, Τσουρέλης (62` Καραλόπουλος), Κολώνιας (69` Ζαφειρίου), Τζοβάρας (87` Σκοπός), Δημολιός.

Τα αποτελέσματα της 9η αγωνιστικής στην Α` ΕΠΣΘ:

Α.Ε. 2002-Τοξότης 0-2 

Ρήγας-Αγία Άννα 1-1 

Πύρασος-Σκιάθος ΑΝΑΒΟΛΗ

Αγία Παρασκευή-Ακρόπολη 2-5 

Δάφνη-Πρωτεσίλαος 1-2 

Δήμητρα-Σαρακηνός 0-0 

Ιάσων Α.Μ.- Αίας 2-6 

Η Βαθμολογία:

  1. Σαρακηνός 25
  2. Αίας Σούρπης 21
  3. Ρήγας Φεραίος 17
  4. Δήμητρα Ευξεινούπολης 17
  5. Τοξότης 16
  6. Ακρόπολη Σέσκλου 16
  7. Πρωτεσίλαος 14
  8. Αγία Άννα 12
  9. Σκιάθος 11
  10. Αγία Παρασκευή 10
  11. ΑΕ 2002 10
  12. Δάφνη 3
  13. Πύρασος 3
  14. Ιάσων Άλλης Μεριάς 1

*Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 4η θέση θα αγωνισθούν σε Play Off έξι (6) αγωνιστικών, με A’ & B’ γύρο. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα Play Off.

*Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 9η έως την 14η θέση θα αγωνισθούν σε Play Out πέντε αγωνιστικών, σε ένα γύρο. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα Play Out.