ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Η Βουδαπέστη με τα μάτια των μαθητών

Στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας πραγματοποίησε φέτος το ΓΕΛ Βελεστίνου την καθιερωμένη πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή
Η Βουδαπέστη με τα μάτια των μαθητών

Η όμορφη και ρομαντική Βουδαπέστη μάγεψε τους μαθητές -αλλά και τους καθηγητές- της Γ` Τάξης που την επισκέφτηκαν στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους το Δεκέμβριο.

Κατά τη διαδρομή, πραγματοποιήθηκε και η "απαραίτητη" στάση στο Βελιγράδι και τον Πύργο Νεμπόιζα, τόπο μαρτυρίου του Ρήγα Βελεστινλή.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε τον "ταξιδιωτικό οδηγό" κάνοντας μία νυχτερινή κρουαζιέρα στον Δούναβη!

Γράφουν οι μαθητές!

Η κρουαζιέρα στο Δούναβη ήταν μία υπέροχη εμπειρία, απολαύσαμε όλα τα αξιοθέατα.

Ήταν εντυπωσιακό, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινές ώρες μας επέτρεψε να δούμε τη μαγική Βουδαπεστη και να αντικρίσουμε το κτίριο που εκλεψε τις καρδιες ολων μας...

Το υπερλαμπρο ουγγρικό Κοινοβουλιο!

Ισμήνη και Μαρία

Αυτό που μου έμεινε ηταν η Μεγάλη Συναγωγή της Βουδαπέστης που λειτουργεί πλέον ως μουσείο και αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα, η ωραιότερη Εβραϊκή Συναγωγή της Ευρώπης.

Το ξενοδοχείο όπου μειναμε ηταν σήγχρονο, μοντέρνο, στο κεντρο, απλώς υπέροχο!

Οι οδηγοι ηταν ευγενικοί, εξυπηρετικοί, φιλικοί κι άριστοι επαγγελματίες.

Ο ξεναγός - αρχηγός είχε χιούμορ, ήταν ευγενικός και μας παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Βουδαπέστη.

Χρήστος

το πιο όμορφο θέαμα ήταν στην Ακρόπολη, όπου ειχαμε τη δυνατότητα να δουμε τη Βουδαπέστη από ψηλά, καθώς το μάτι μας μπορούσε να συλλάβει το εκθαμωτικό Κοινοβούλιο, το Δούναβη και τον πύργο των Ψαράδων.

Άνι

Το δείπνο μας στο Μεσαιωνικό εστιατόριο "Rennaissance" στο ιστορικό Παραδουνάβιο χωριό Visegrad αποτέλεσε μίια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, καθώς τα εδέσματά του (γκούλας και ζαρκάδι) κατάφεραν να ταξιδεψουν τους ουρανίσκους μας!

Αλέξανδρος

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από την πενθήμερη εκδρομή στη Βουδαπέστη ήταν η κρουαζιερα στο Δούναβη, καθώς όλα τα κτήρια ήταν φωτισμένα και γνωρίσαμε κάθε πτυχή της Βουδαπέστης λίγο καλύτερα από ό,τι στο λεωφορείο.

Επίσης, μου έκανε εντύπωση που οι άνθρωποι στο μεσαιωνικό εστιατόριο που δειπνήσαμε ήταν τόσο φιλικοί κι εξυπηρετικοί σε σημείο που μας υποδέχτηκαν με τύμπανα!

Ήταν μια μοναδικη εμπειρία που είμαι σίγουρη πως κανένα παιδί δε θα ξεχάσει!

Βαλεντίνα

Αυτό που με εντυπωσίασε πολύ ηταν η κρουαζιέρα στον τεράστιο ποταμό Δούναβη.

Επίσης, εντυπωσιάστηκα με τα υπεροχα ιαματικά λουτρά - σπα της Βουδαπέστης, τα ιστορικά και τεραστια Szechenyi.

Αξίζει να σημειωθεί και ένα άλλο υπέροχο μέρος, η Πλατεία των Ηρώων.

Αποστόλης

Το παγοδρόμιο δίπλα στα Ανάκτορα των Μαγυάρων βασιλέων κι ο ναός του Αγίου Στεφάνου με τον ολόχρυσο τρούλο και τις τεραστιες διαστάσεις ηταν εκπληκτικά!

Στην κρουαζιέρα έβλεπες τις δύο πόλεις ταυτόχρονα φωτισμένες, τη Βούδα και την Πέστη καθώς και τη Γέφυρα των Αλυσίδων, δωρεά του Έλληνα Γεωργίου Σίνα, με το όνομά του υπογεγραμμένο σε ένα απο τα λιοντάρια των πύργων της

Τζένη

Η Βουδαπέστη ηταν ο καλύτερος προορισμος που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε.

Η κρουαζιερα στο Δούναβη το βράδυ ηταν μαγευτική.

Είδαμε την πόλη φωτισμένη και καινούργια μέρη που δεν είχαμε αντικρίσει ξανά. Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξεχαστη!

Ευαγγελία

Το Κοινοβούλιο ήταν ένα απο τα ομορφότερα αξιοθέατα που θα μπορούσε να μου δώσει η Βουδαπέστη.

Ηταν τεράστιο σε μήκος, σε πλάτος και πολύ ψηλό, με απόλυτη συμμετρία, γοτθικού ρυθμού - ψηφίστηκε το ομορφοτερο κτηριο της Ευρώπης.

Στέργιος

Το ομορφότερο μέρος που επισκέφτηκα στη Βουδαπέστη ήταν ο Πύργος των Ψαράδων.

Ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν υπέροχος έτσι ωστε να καταφέρουμε να δουμε ολοκληρη την πολη απο ψηλά. Η θέα ηταν φανταστική κι αυτές οι εικόνες και στιγμές θα μεινουν αξέχαστες σε όλους μας.

Κατερίνα

Ο Πύργος των Ψαράδων που χτίστηκε για τους γάμους της πριγκίπισσας Σίσσυς ήταν φανταστικός με διάφορα χρωματιστά κτήρια, πολλούς επισκέπτες και με πανεμορφη θέα σε όλη την πρωτεύουσα με επίκεντρο το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο.

Αντώνης

Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ηταν η ιστορία της περιοχής του Δούναβη με τις τεράστιες γέφυρές τις οποίες περάσαμε κατά την κρουαζιέρα.

Ευαγγελία

Η Βουδαπέστη, που χωρίζεται απο τον εκπληκτικό Δούναβη, είναι μια πανέμορφη πόλη, με ξεχωριστη δομή και απίθανη αρχιτεκτονική.

Τα κτήρια και τα αξιοθέατά της εκπέμπουν ένα μοναδικό συναίσθημα. Ειδικά η περιοχή της Πόλης των Ψαράδων όπου τα χαρακτηριστικά της Βουδαπέστης και η ιστορία της φαίνονται ολοφάνερα και αφηνουν όλους τους επισκέπτες με μοναδικές εντυπωσεις.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του κέντρου (υπήρχαν πολλές) ήταν πραγματικά μαγευτική. Ο στολισμός, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το street food και τα διάφορα σπιτάκια με χειροποιητα και σουβενιρ με άφηναν άφωνη κι ενθουσιασμένη.

Ευαγγελία

Αναμνηστική φωτογραφία του σχολείου στον Πύργο των Ψαράδων