ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρήγας Φεραίος - Δήμητρα Ευξεινούπολης 2-2

Σε ένα χορταστικό ντέρμπι, οι Κυανόλευκοι έσωσαν το βαθμό απέναντι στην επιθετική σήμερα Δήμητρα Ευξεινούπολης, μη μπορώντας ωστόσο σε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι να πανηγυρίσουν μία νίκη που θα μείωνε περισσότερο την απόσταση από την κορυφή
Ρήγας Φεραίος - Δήμητρα Ευξεινούπολης 2-2
Ο Αραμπατζής ισοφάρισε για τους Βελεστινιώτες από το σημείο του πέναλντι, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 76ο λεπτό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Ο Ρήγας προηγήθηκε νωρίς στο Δημοτικό Στάδιο με τον Αραμπατζή (3`), δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, για να βρει την ισοφάριση με τον ίδιο παίκτη (76`) και στη συνέχεια να γλιτώνει το τρίτο γκολ χάρη κυρίως στον Καλαϊτζίδη και να μην μπορεί ταυτόχρονα να εκμεταλλευτει τη δική του στιγμή με τον Γάρο.

Κόσμος και των δύο ομάδων στο συννεφιασμένο και με αέρα Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου. Ο Ρήγας Φεραίος που μετρά παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στην πέμπτη θέση και τους 21 βαθμούς, η Δήμητρα Ευξεινούπολης στην τρίτη θέση και τους 24 βαθμούς, με τον Αίαντα να έχει 25 πόντους και τον πρωτοπόρο Σαρακηνό που ηττήθηκε στη Σκιάθο 29.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Φαράντος απομάκρυνε πάνω στον Αραμπατζή μία κάθετη μπαλιά, ο φορ του Ρήγα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό για το 1-0.

Στα επόμενα 15 λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση με τους φιλοξενούμενους να απειλούν επιθετικά στη συνέχεια. Στο 19ο λεπτό ο Βούλγαρης σέντραρε από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Κοντοβάς δεν έκανε τόσο καλό κοντρόλ για να προλάβει ο Σουγκάρης να βάλει την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Στην εκτέλεση, κεφαλιά του Τσιάτσιου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια, ένα απευθείας φάουλ του Τσιάτσιου μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρε του Ρήγα ενώ σε μία επικίνδυνη παράλληλη από δεξιά του Φαράντου δεν μπόρεσε να "επέμβει" κάποιος συμπαίκτης του. Ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Γουτούλη που πέρασε εκτός εστίας ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους για να έρθει ένα πολύ πιο γεμάτο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ευξεινούπολη μπήκε επιθετικά ψάχνοντας την ισοφάριση και τα κατάφερε με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα. Ο Βούλγαρης γέμισε με λόμπα από το σημείο του κόρνερ, ο Τσιάτσιος στην καρδιά της περιοχής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καλαϊτζίδη φέρνοντας την ισορροπία στην αναμέτρηση.

Αμέσως μετά, οι άνθρωποι του Ρήγα διαματυρήθηκαν στο Νικόπουλο για χέρι στην περιοχή ενώ στο 54` οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-2. Ο Κρανάς έβγαλε κάθετα στην περιοχή, ο Βούλγαρης έσπασε δεξιά με το τακουνάκι με τον Κλουκουτάρα από πλεονεκτική θέση να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και τη φάση να περνά χωρίς συγκινήσεις. Όμως, ότι δεν πραγματοποίησαν στην προηγούμενη στιγμή, οι παίκτες της Δήμητρας το πέτυχαν τρία λεπτά πιο μετά. Ο Βούλγαρης επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ, ο Καλαϊτζίδης έδειχνε να ελέγχει τη φάση όμως φαίνεται πως το... ο αγωνιστικός χώρος τον ξεγέλασε δεχόμενος ένα εύκολο γκολ στην αριστερή του γωνία για το 1-2.

Ο Ρήγας βρήκε δύο φάσεις με τους Καλαϊτζίδη και τους Αραμπατζή να σουτάρουν εκτός τέρματος για να έρθει η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το 1-3 στο 64`. Ο Καρράς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο γκολκίπερ του Ρήγα επενέβη εκπληκτικά και στη συνέχεια ο Θωμαΐδης σούταρε άουτ εκτός περιοχής.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ξανά απειλειτηκοί με τον Γάρο να πλασάρει εντός περιοχής ύστερα από ωραία ασίστ του Αραμπατζή αλλά ο Τσιλίγκος είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε.

Η φάαση που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σημειώθηκε στο 74`με τον Γάρο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από αριστερά στην περιοχή χάρη σε όμορφη ενέργεια του Σέττου, ο Τσιάτσιος ακολούθησε και ανέτρεψε τον επιθετικό του Ρήγα με το Νικόπουλο να υποδεικνύει την παράβαση και τους ανθρώπους του Ρήγα να διαμαρτύρονται για αποβολή και όχι κίτρινη κάρτα ως ποινή.

Ο Αραμπατζής ανέλαβε την ευθύνη, ισοφάρισε σε 2-2 και το παιχνίδι ξανάρχισε από την αρχή...

Οι φιλοξενούμενοι βγήκανε μαζικά στην επίθεση ψάχνοντας το τρίτο γκολ, αφήνοντας παράλληλα κενά στην άμυνα.

Ο Κατής απείλησε αρχικά με ένα σουτ που έφυγε άουτ. Στη συνέχεια, το 79 ο Κρανάς αστόχησε σε σουτ-πλασέ από την καρδιά της περιοχής, τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ακόμα μία σημαντική στιγμή είχανε οι Πράσινοι στο 86` με τον Χονδρογιάννη να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής, τον Καλαϊτζίδη να πετάγεται εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία και να βρίσκει τόσο τη μπάλα ώστε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρυνθεί στη συνέχεια.

Ο επίλογος ενός θεαματικού αγώνα ανήκε στο Ρήγα. Αρχικά προσπάθεια του Αραμπατζή από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε αμυντικό με τον Γάρο να υποδεικνύεται στη συνέχεια σε θέση οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών όμως ήρθε η στιγμή ο Γάρος να γίνει αποδέκτης από δεξιά στην περιοχή, προχώρησε και με συμπαίκτες του να είναι σε θέση βολής "έσπασε" τη μπάλα με τον Φαράντο να απομακρύνει σωτήρια με τάκλιν.

Oι συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου):  Απ. Καλαϊτζίδης, Κακάνης Αλμασίδης, Ράπτης (65` Ζατσάι), Γκίνης, Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Αραμπατζής, Γουτούλης, Γάρος, Σέττος.

Δήμητρα Ευξεινούπολης (Ανδρωνάς): Τσιλίγκος, Φαράντος, Χονδρογιάννης, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Κλουκουτάρας (55` Καττής), Κοντοβάς (90+3` Στεργίου), Καρράς (84` Τετριμίδας), Βούλγαρης (77` Παπαδόπουλος).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στην Α΄ΕΠΣΘ:

Αγία Παρασκευή-Α.Ε. 2002 3-2
Πύρασος-Δάφνη 0-2
Ρήγας-Δήμητρα 2-2
Τοξότης-Αίας 0-1
Αγία Άννα-Ιάσων Α.Μ. 7-0
Σκιάθος-Σαρακηνός 2-0
Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος 1-2