ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στους "4" του Κυπέλλου ο Ρήγας Φεραίος

Σε έναν αγώνα με ένταση στο φινάλε, οι Κυανόλευκοι νίκησαν το κρύο και τον Αίαντα Σούρπης (1-0) στο Βελεστίνο, προκρινόμενοι δίκαια στα ημιτελικά του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αγχίαλο
Στους "4" του Κυπέλλου ο Ρήγας Φεραίος
Ο Δημήτρης Σέττος σημείωσε το νικητήριο γκολ για τον Ρήγα στο 25ο λεπτό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Στον άλλο προημιτελικό, η Ακρόπολη πέρασε με σκορ 4-0 από τη Σκόπελο και θα υποδεχθεί το Θησέα Αγριάς.

Ποδαρικό με το δεξί για τους Βελεστινιώτες στο 2020, που επικράτησαν 1-0 του Αίαντα Σούρπης σε ένα παγωμένο και ημιβροχερό Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνο, τσεκάροντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

*Δείτε το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πιο επιθετικοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και μετά το σουτ του Χειλά που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Καλαϊτζίδης μόλις στο 2ο λεπτό, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για το 1-0.

Η ωραία διαγώνια πάσα του Σέττου (5`) έβγαλε μόνο του τον Αραμπατζή από δεξιά στην περιοχή, με τον επιθετικό των Κυανόλευκων ωστόσο να πλασάρει άουτ. Στο επόμενο λεπτό αυτή τη φορά ήταν ο Σέττος που σούταρε αλλά ο πολύ καλός σήμερα Χαλάτσης είχε την απάντηση. Ο επιθετικός ρυθμός για την ομάδα του Κώστα Σταματίου συνεχίστηκε και στο 7` ο Σέττος έδωσε έτοιμο γκολ από αριστερά στον Ν. Καλαϊτζίδη, ο οποίος όμως εξ επαφής δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε...

Στο 13` ήταν και πάλι ο Σέττος που έκανε ένα γύρισμα - σουτ με τον Χαλάτση να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αραμπατζής ελίχθηκε όμορφα ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και σούταρε όντας λίγο εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μία κεφαλιά του Μιχόπουλου που πέρασε άουτ ύστερα από κόρνερ στο 17` έσπασε το μονόλογο του Ρήγα που βρήκε το γκολ στο 25ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων ο Σέττος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλντι από δεξιά και νίκησε με διαγώνιο σουτ το Χαλάτση για το 1-0. Μία κεφαλιά του Γκίνη που πέρασε άουτ (28`) και ένα πλασέ του Γάρου ύστερα από  ασίστ του Αραμπατζή που είχε ξεπεράσει το Χαλάτση, ήταν οι δύο τελευταίες φάσεις που καταγράφηκαν και πάλι για τους Βελεστινιώτες, στο πρώτο μέρος.

Αραπίτσας και Κακκάνης διεκδικούν τη μπάλα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Ρήγα να ψάχνει το γκολ που θα κλειδώσει την πρόκριση. Στο 52ο λεπτό ο Γουτούλης μπήκε από δεξιά στην περιοχή και επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως ο Χαλάτσης είχε καλύψει σωστά την κλειστή του γωνία και απομάκρυνε.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να κυλά παράλληλα με τη γραμμή και εν τέλει να απομακρύνεται. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Κυανόλευκους σημειώθηκε και στο 63` με τον Αραμπατζή να αστοχεί σε τετ α τετ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τον Σέττο να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας.

Ο Χαλάτσης αντέδρασε σωστά για ακόμα μία φορά στο 67` σε σουτ του Αραμπατζή, τη στιγμή που ο Σέττος σε επόμενη φάση σούταρε άουτ. Ο τερματοφύλακας του Αίαντα ενήργησε θετικά σε ακόμα δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, μάλιστα στο 79` ανέκοψε επικίνδυνη αντεπίθεση νικώντας τον Σέττο.

Μία φάση που ποδοσφαιριστής του Αίαντα φαίνεται να απώθησε τον ήδη πεσμένο Γουτούλη στο 84` άναψε τα αίματα στο Βελεστίνο δημιουργώντας... αναμπουμπούλα σε αγωνιστικό χώρο αλλά και κερκίδα, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν.

Ο Σέττος δεν μπόρεσε να στεφθεί νικητής απέναντι στον Χαλάτση στο 87` με τους φιλοξενούμενους να δοκιμάζουν στα τελευταία λεπτά να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Εντούτοις, ο Καλαϊτζίδης που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν χρειάστηκε να επέμβει, λειτούργησε καλά στο σουτ του Χειλά στο 88` με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ αλλά και σε επόμενη φάση στη συνέχεια όταν απομάκρυνε τον κίνδυνο σε κόρνερ με το πόδι.

Η τελευταία στιγμή του αγώνα ανήκε και πάλι στο Ρήγα με τον Αραμπατζή να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι σε τετ α τετ. Ο Ρήγας έχει την ευκαιρία πλέον να βρεθεί σε ακόμα έναν τελικό με στόχο να διεκδικήσει το τρόπαιο αν περάσει από την Αγχίαλο, ενώ ισοφάρισε και τις νίκες για φέτος απέναντι στον Αίαντα, από τον οποίο είχε ηττηθεί στη Σούρπη για το πρωτάθλημα.

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Απ. Καλαϊτζίδης, Κακκάνης, Ράπτης, Γκίνης, Αλμασίδης, Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Γουτούλης (90` Ζατσάι), Γάρος (79` Ιωάννου), Αραμπατζής, Σέττος.

Αίαντας Σούρπης (Σιαμέτης): Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Μακανίκας, Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς, Δημητρίου, Αραπίτσας, Α. Κατσαβριάς, Γ. Ξηροκώστας (73` Γκάμπας), Χουλιάρας (46` Μπριτζάι).

Διαιτητική τριάδα: Κούστας, Κ. Τασιόπουλος, Τριφονίδης.