ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 1/3 του Βελεστίνου δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στο φυσικό αέριο!

Του Χάραλαμπου Πάσχου, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου
Το 1/3 του Βελεστίνου δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στο φυσικό αέριο!

Έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από τότε πού η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την εταιρεία που προμηθεύει το αέριο στην κωμόπολή μας έκανε την "πανηγυρική αφή" της "φλόγας" του αερίου.

Παρ` όλα αυτά το ένα τρίτο των οικιών του Βελεστίνου δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στον κεντρικό αγωγό τού φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα η περιοχή που βρίσκεται κάτω από το ρέμα του Ξηριά, το επωνομαζόμενο Τσιφλίκι καθώς και η περιοχή από τη γέφυρα "Καραθανάση" μέχρι και τον οικισμό των εργατικών κατοικιών του ΠΕΒ δεν μπορούν να έχουν αέριο διότι οι δύο αγωγοί που κατευθύνονται σ` αυτές τις συνοικίες σταματούν στο εγκυβωτισμένο ρέμα.

Δεν γνωρίζουμε αν το τεχνικό έργο διέλευσης του ρέματος που απαιτείται είναι τόσο δύσκολο, φανταζόμαστε όμως πώς μπορεί να ξεπεραστεί άμεσα ώστε νά αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αυτό αγαθό 200 περίπου κατοικίες.

Ως εναλλακτική πρόταση διέλευσης τού αγωγού έχουμε να προτείνουμε την παράκαμψή του, αριστερά πριν την είσοδο του Βελεστίνου στο ύψος του οικοπέδου των Αδελφών Δεληγιώργη όπου θά διέλθει και πάλι από το ρέμα Ξηριά με τη διαφορά ότι εκεί δεν υπάρχει εγκυβωτισμός και είναι πολύ πιο εύκολη η διέλευση.

Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να έχει επαφή με την "ΕΔΑ ΘΕΣΣ" ώστε νά δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μην υπάρξει άλλη χαμένη χειμερινή περίοδος για τούς συμπολίτες μας.