ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πορεία πρωταθλητισμού

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε σήμερα και από τη Σκιάθο (0-2) συνεχίζοντας μόνο με νίκες στο 2020
Πορεία πρωταθλητισμού

Με τέρματα των Αραμπατζή (47`) και Καρακίτσιου (79`) οι Κυανόλευκοι έβγαλαν με επιτυχία τη σημερινή δοκιμασία στη Σκιάθο για την 15η αγωνιστική της Α` ΕΠΣΘ, παραμένοντας σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή.

Οι Βελεστινιώτες είχανε ευκαιρίες και στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο έγιναν πιο επιθετικοί και έφτασαν στα δύο γκολ και κυρίως τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. "Παρών" όπου χρειάστηκε ο Απόστολος Καλαϊτζίδης. Τρίτος αγώνας και τρίτο γκολ με τα κυανόλευκα για τον Καρακίτσιο.

Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στο Ρήγα με ένα σουτ του Σουγκάρη εκτός περιοχής να μπλοκάρει ο Παπάρας. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 13` με ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ του Πρίφτι που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καλαϊτζίδης, ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Ρήγα αντέδρασε ψύχραιμα σε μία κεφαλιά προς την εστία του.

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Αραμπατζής βγήκε στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά, όμως με τον αμυντικό να τον πιέζει δεν κατάφερε να πλασάρει και ο πορτιέρε της Σκιάθου έγινε κάτοχος της μπάλας.

Ένα σουτ στο 29` του Νίκου Καλαϊτζίδη μάζεψε ο Παπάρας για να έρθει πέντε λεπτά μετά η μεγάλη στιγμή του Ρήγα και πάλι με τον ίδιο παίκτη, όταν σε γύρισμα του Αλμασίδη από αριστερά, ο μέσος από την Κατερίνη πλάσαρε μόλις εκτός περιοχής αλλά παίκτης της Σκιάθου με προβολή αλλοίωσε την πορεία της μπάλας που πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι, κόρνερ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Κώστα Σταματίου. Στο 44ο λεπτό ο Γκίνης έπαιξε ωραία το "1-2" με τον Γάρο αλλά σούταρε λίγο άτσαλα μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία για τη Σκιάθο, με τον Ντερβίσι να σουτάρει από αριστερά στην περιοχή στο 46` αλλά τον Καλαϊτζίδη να έχει κλείσει σωστά τη γωνία του απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Αμέσως μετά (47`) ήρθε και το γκολ για τον Ρήγα με τον Γουτούλη που είχε περάσει στο παιχνίδι να γεμίζει στην περιοχή, αμυντικοί και Παπάρας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά με τον Αραμπατζή να πλασάρει από κοντά με το αριστερό σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του για το 0-1.

Ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του έχασε ο σύλλογος του Βελεστίνου στο 54` με τον Καραγιάννη να βρίσκει ωραία τον Γουτούλη που πλάσαρε από αριστερά προ του Παπάρα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα σουτ του Αραμπατζή στο 65` που πέρασε εκτός γραμμής, άουτ κι ένα φάουλ του Ντερβίσι που εξουδετέρωσε ο Καλαϊτζίδης ήταν οι σημαντικότερες στιγμές που καταγράφηκαν πριν το 0-2. Αυτό ήρθε στο 79` όταν με τη Σκιάθο να έχει βγει στην επίθεση, ο Γουτούλης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι έβγαλε πολύ όμορφη μπαλιά για τον Καρακίτσιο στα αριστερα, με τον πρώην παίκτη της Αγίας Παρασκευής να πλασάρει ιδανικά εκτός περιοχής, σκοράροντας και στο τρίτο παιχνίδι του με τα χρώματα του Ρήγα!

Πλέν, οι Κυανόλευκοι μετρούν 4 νίκες (η μία άνευ αγώνος) σε πρωτάθλημα και κύπελλο στο νέο έτος, υποδεχόμενοι την επόμενη αγωνιστική τον φιλόδοξο Τοξότη.

Σκιάθος: Παπάρας, Τάσσος, Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης (25’ λ.τρ. Ντερβίσι), Μπρέγκου, Βεργίνης (75’ Χρ. Τζελάι), Γαζέτης, Μανωλιός (83’ Πρόκο), Νικολαΐδης, Ντ. Πρίφτι, Τσικούνας.

Ρήγας Φεράιος: Απ. Καλαϊτζίδης, Κακάνης, Ράπτης, Ιωάννου, Αλμασίδης, Γκίνης (46` Καραγιάννης), Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Γάρος (46` Γουτούλης), Καρακίτσιος (80` Κουτσώνας), Αραμπατζής (87` Κουκουτσέλος).

Ο αγώνας προβλήθηκε ζωνταντά από το skiathoslife.gr και το Μουσικό Βαγόνι με χορηγούς μετάδοσης τα καταστήματα "Περί Άρρενος" και "Γωνιά της Γεύσης".