ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρίζει ο ιστορικός ναός στο Βένετο

Τη μεγάλη δεσποτική και θεομητορική γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού τιμά η Εκκλησία την Κυριακή 2 Φεβρουάριου και πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός στο Βένετο του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Πανηγυρίζει ο ιστορικός ναός στο Βένετο

Οπως ανακοινώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, την παραμονή της γιορτής, Σάββατο 1 Φεβρουάριου στις 6.00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αιδεσιμότατου τοπικού ιερέα π. Αγγέλου Χειμάρα.

Ανήμερα της γιορτής, την Κυριακή 2 Φεβρουάριου, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία, με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά εικόνας, προεξάρχοντος του καθηγούμενου της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουριού, πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Συμεών.

"Οι Βενετιώτες, η Δημοτική Αρχή και οι καλεσμένοι που θα παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία, θα μοιραστούν τη χαρά και θα λάβουν την ευλογία της Παναγίας μας", υπογραμμίζει το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Ο ιστορικός ναός του Βενέτου κτίστηκε πριν 253 χρόνια, το 1767 και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Διαθέτει μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο λαϊκής τέχνης, που καλύπτει όλη την πρόσοψη του ιερού, Ευαγγέλιο χρυσόδετο με διαμαντένιες πέτρες, που αποτελεί ιερό κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας, Άγιο Δισκοπότηρο, ιερά βιβλία, αγιογραφίες μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, πίνακες του 18ο αιώνα καθώς και πολλά άλλα ιερά σκεύη.

πηγή: taxydromos.gr