ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στα 31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας
Στα 31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Και τα 21 νέα κρούσματα προέρχονται από το γκρουπ της ταξιδιωτικής ομάδας που επέστρεψε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Όρος Σινά. 

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το δέκατο κρούσμα, την σύζυγο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικού συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Θυμίζουμε ότι ο σύζυγος της γυναίκας είναι ο πρώτος ασθενής που νοσεί σοβαρά στη χώρα μας από τον νέο κορονοϊό. Ο 66χρονος από την Αμαλιάδα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με οξεία πνευμονία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου υπό την στενή παρακολούθηση της ιατρικής ομάδας του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου, σε συνεργασία με τους Εντατικολόγους του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του η κατάσταση της υγείας του είναι μεν σοβαρή αλλά ελεγχόμενη.

Την ίδια ώρα 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου -γιατροί και νοσηλευτες- βρίσκονται από χθες σε κατ`οίκον περιορισμό. Κι αυτό γιατί ο 66χρονος μέχρι να εκδοθούν τα εργαστηριακά αποτελέσματα που έδειξαν ότι είναι θετικός στον Covid-19 λόγω του ταξιδιωτικού του ιστορικού σε χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και περιορισμένη κυκλοφορία της νόσου (Ισραήλ και Αίγυπτος) νοσηλευόταν ως ύποπτο περιστατικό σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.  

Διαβάστε ΕΔΩ τη live ενημέρωση για τις παγκόσμιες εξελίξεις.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα