ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Άγιος Θεόδωρος έβαλε το χέρι του

Ανήμερα της μεγάλης εορτής ο Θοδωρής Σουγκάρης λυτρώσε με βολίδα στο 89` τον Ρήγα που πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα του Σαρακηνού
Ο Άγιος Θεόδωρος έβαλε το χέρι του
Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κοσμος φωνάζουν "ΡΗΓΑΣ" με το τελευταίο σφύριγμα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Ισάξιος ήρωας για την ομάδα του Κώστα Σταματίου ο Απόστολος Καλαϊτζιδης που απέκρουσε το πεναλντι του Τζίκα στο 73ο λεπτό και με το σκορ στο 1-1.

Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο ανακαινισμένο γήπεδο του Σαρακηνού με αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου και κόσμο από το Βελεστίνο να παρακολουθούν το ντέρμπι ανόδου που διαιτήτευσε ο διεθνής Μανώλης Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Μόλις στο 6ο λεπτό και ύστερα από γέμισμα του Αλμασίδη σε φάουλ μπροστά από το κέντρο, από τα αριστερά, η μπάλα κατέβηκε... ανενόχλητη στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο Νίκος Καλαϊτζίδης έκανε όμορφο κοντρόλ και με αριστερό σουτ νίκησε τον Γράντα για το 0-1.

Από το γκολ και μετά οι γηπεδούχοι έψαξαν την ισοφάριση, με τους Βελεστινιώτες από την άλλη να κοιτούν κυρίως τις αντεπιθέσεις.

Στο 7`ένα σουτ του Μαστακούλη αποσόβησε ο Α. Καλαϊτζίδης ενώ το καλό χτύπημα φάουλ του Τζίκα στο 10ο λεπτό έφυγε μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκανε ακόμα μία καλή στιγμή στο 22`, όταν σε σουτ του Καλαϊτζίσδη από το ύψος του πέναλντι, η μπάλα χτύπησε στον πεσμένο Γκίνη και πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

Το τέρμα της ισοφάρισης σημειώθηκε στο 29ο λεπτό όταν έπειτα από γύρισμα του Μαυρίδη από τα δεξιά, ο Καρακίτσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σαρακηνός δοκίμασε μία "κομπίνα" σε χτύπημα φάουλ, με τον Καλαϊτζίδη να εκτινάσσεται κάθετα στον άξονά του και να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η πίεση από τους Κόκκινους συνεχίστηκε, και στο 38`, με ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, έγινε τελικά η σέντρα με τον Αντωνίου να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αμέσως μετά ο Σουγκάρης δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Γράντας αντέδρασε σωστά και αφού ο κόουτς Σταματίου δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε υπόδειξη οφσάιντ του Γάρου, το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Τζίκα που κατέληξε άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τον Σαρακηνό, με τον Τζίκα να στέλνει τη μπάλα στην περιοχή με χτύπημα φάουλ και τον Μαυρίδη από το ύψος του πέναλντι να επιχειρεί το σουτ που πέρασε μόλις έξω από την εστία του Ρήγα, άουτ.

Στο επόμενο τέταρτο δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, μέχρι να έρθει (67`) η μεγαλύτερη έως τότε χαμένη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Νίκος Καλαϊτζίδης δοκίμασε απευθείας το φάουλ, ο Γράντας έπεσε στα αριστερά και απέκρουσε με τον Καραγιάννη εξ επαφής από την μικρή περιοχή στην επαναφορά να στέλενει τη μπάλα άουτ!

Όσο περνούσε η ώρα το ντέρμπι αποκτούσε άγρια ομορφιά, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 72ο λεπτό. Ο Κωνσταντάκος ελλίχθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Σουγκάρη και Ράπτη, ο τελευταίος υποδείχθηκε από τον ρέφερι Σκουλά ότι ανέτρεψε τον παίκτη του Σαρακηνού και ο Τζίκας βρέθηκε απέναντι από τον Καλαϊτζίδη στα 11 βήματα... Ο πορτιέρε των Κυανόλευκων μάντεψε σωστά και με βουτιά στη δεξιά του γωνία κράτησε το 1-1.

Στο 87ο λεπτό ο Γάρος έδωσε το πρώτο μήνυμα μη μπορώντας να νικήσει τον Γράντα, υπό πίεση αμυντικού, από πλάγια αριστερά, με τον Σουγκάρη στο 89` να πετάει έναν από τους γνωστούς κεραυνούς εκτός περιοχής, στέλοντας τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" της εστίας του Σαρακηνού, με τους παίκτες του Ρήγα να πανηγυρίζουν το 1-2 στη σίτα με τον κόσμο τους.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ρήγας (46 β.) προσπέρασε τον Σαρακηνό (44 β.) στη μάχη της ανόδου και "έσβησε" την ήττα αποκλεισμό από την Αγχίαλο, παίρνοντας έτσι και τη ρεβάνας για την ήττα στον πρώτο γύρο (0-1) από το σύλλογο του Βόλου.

Τέλος, επισημαίνεται πως πραγματοποίησε και το ντεμπούτο με τα κυανόλευκα, ο κατά κύριο λόγο γυμναστής της ομάδας, Κώστας Τσούρικας.

Οι συνθέσεις:

Σαρακηνός (Φασουράκης): Γράντας, Γιοβάνης, Πατσής, Γιαμαλής, Μοράνες, Χάνος (78` Γ. Μαστακούλης), Α. Μαστακούλης, Μαυρίδης, Αντωνίου (74` Νιαώτης), Τζίκας, Θαλασσινός (62` Κωνσταντάκος).

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Απ. Καλαϊτζίδης, Αλμασίδης, Χρ. Σταματίου, Ράπτης, Κακάνης, Γκίνης (Τσούρικας), Σουγκάρης, Απ. Καλαϊτζίδης, Καραγιάννης (88` Κουκουτσέλος), Καρακίτσιος (60` Ζατσάι), Γάρος (91` Κατσούδας).