ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ώρα ευθύνης από όλους - Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός - Κανείς δεν θα μείνει μόνος

Μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του
Ώρα ευθύνης από όλους - Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός - Κανείς δεν θα μείνει μόνος
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει και πάλι την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την αντιμετώπιση του ιού, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ανθρώπινες ζωές και στην Υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης καλεί εκ νέου τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, στον απόηχο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων.

"Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ", τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

"Κάνω έκκληση στους πολίτες να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Τα fake news κάνουν κακό στην υγεία, σωματική και ψυχική.

Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε!" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

"Υστερα από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον άλλα τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Κατά συνέπεια, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους", είπε ο πρωθυπουργός.

πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιο διαβασμένα