ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκε πρόταση για την τουριστική προβολή του Δήμου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νικολάου Πρίντζου, με ποσό 10.000 ευρώ, για την τουριστική προβολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Εγκρίθηκε πρόταση για την τουριστική προβολή του Δήμου

Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε διά περιφοράς στις 23 Μαρτίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Πρίντζος, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως προβλέπεται, απαιτείται η έκδοση τουριστικού οδηγού , με πληροφορίες για όλα τα τοπικά διαμερίσματα και ενημερωτικών εντύπων, διαφημιστική προβολή μέσω τηλεοπτικών σποτ και δημοσιογραφική κάλυψη (ανάρτηση δελτίων τύπων και αφισών) μέσω εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) σχετικά με τις ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου.

Σύμφωνα με το άρθρ. 30 του Ν.3498/2006, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 46 του
Ν.4276/2014: Διαφημιστικά προγράμματα και γενικά ενέργειες, που αφορούν την τουριστική προβολή και
διαφήμιση της χώρας ή περιοχών αυτής στο εσωτερικό και εξωτερικό τα οποία καταρτίζονται και υλοποιούνται από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως κάθε φορά αυτός προσδιορίζεται, ανεξάρτητα αν εκτελούνται με χρηματοδότηση από πόρους εθνικούς ή ευρωπαϊκούς ή ίδιους πόρους του φορέα υλοποίησης τους, πρέπει να τελούν σε πλήρη εναρμόνιση προς τον γενικό σχεδιασμό των στόχων του προγράμματος τουριστικής προβολής της χώρας ή των περιοχών αυτής, που καταρτίζει το Υπουργείο Τουρισμού.

Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων και τη σύναψη σχετικών συμβάσεων που αφορούν σε προμήθεια προϊόντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Ε.Ο.Τ.".

Για τις ανωτέρω ενέργειες εκ μέρους του Δήμου απαιτούνται τα εξής ποσά:

  1. Έκδοση τουριστικού οδηγού και εντύπων, το ποσό των έξι χιλιάδων πεντακοσίων (6.500)
    ευρώ
    2. Τηλεοπτικά σποτ προβολής του δήμου, το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500)
    ευρώ
    3. Δημοσιογραφική κάλυψη εκδηλώσεων δήμου, το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ
    Συνολικά, απαιτείται το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Απόστολος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως δεν εγκρίνει τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Δείτε αναλυτικά, την απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΔΩ.