ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να προστατεύεστε και να είστε αισιόδοξοι - Ο Αθλητισμός θα ανακάμψει

Ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου, Κώστας Σταματίου, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το Μουσικό Βαγόνι στο φίλαθλο κοινό του Βελεστίνου και όχι μόνο
Να προστατεύεστε και να είστε αισιόδοξοι - Ο Αθλητισμός θα ανακάμψει

Μακρινή ανάμνηση μοιάζει πλέον ο τελευταίος επίσημος αγώνας των Κυανόλευκων που σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου απέναντι (1-2) στο Σαρακηνό κι έφερε τον Ρήγα στο "-2" από την κορυφή της Α` ΕΠΣΘ.

Η ποδοσφαιρική δράση έχει σταματήσει σχεδόν σε ολόκληρη την υφήλιο με την προφύλαξη από την πανδημία του κορωνοϊού να είναι εδώ και καιρό το ζητούμενο.

Ο έμπειρος τεχνικός του Ρήγα και παλαίμαχος άσος των γηπέδων, Κώστας Σταματίου, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και προσοχής προς όλο τον κόσμο, σχολιάζοντας παράλληλα το μέλλον, όχι της φετινής σεζόν, αλλά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα.

επιμέλεια: Φοίβος Παπαγεωργίου

Για το διάστημα της καραντίνας και από το ποδόσφαιρο: Καταλαβαίνω αναμφίβολα πως λείπει στον κόσμο το ποδόσφαιρο. Αλλά σκεφτείτε, λείπει και στους προπονητές, στους αθλητές, εμάς που ήμασταν κάθε μέρα στο γήπεδο και δυσκολευόμαστε να μην έχουμε επαφή με το άθλημα που αγαπάμε.

Σαφώς είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Λόγω και των ημερών προτρέπω άπαντες να έχουν πίστη, υπομονή ώστε να έρθει μία δεύτερη Ανάσταση.

Όσον αφορά τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων, σημείωσε: Οι επιλογές πλέον είναι ελάχιστες. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με γνώμονα την υγεία και τη ζωή όχι το καθαρά αθλητικό κομμάτι, δηλαδή ποιος θα βγει πρώτος και δεύτερος. 

Θα πρέπει επίσης να σταματήσουμε να εκφέρουμε όλοι γνώμη για το τί πρέπει να γίνει. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα, ΕΠΣΘ, ΕΠΟ, που θα ασχοληθούνμε το συγκεκριμένο κομμάτι. Κάποιοι ενδεχομένως θα αδικηθούν αν τα πρωταθλήματα ολοκληρωθούν πρόωρα. Όμως, μην ξεχνάμε πως συνέπειες δεν υπάρχουν μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία, στους επαγγελματίες, βλέπουμε ότι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και σίγουρα επικρατεί φόβος για το μέλλον.

Σχετικά με το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού: Σαφώς και υπάρχει προβληματισμός. Δείτε και φέτος τον Ρήγα. Στηρίχτηκε στην αγάπη του κόσμου να δει το σύλλογό του, μία καινούρια και νεανική ομάδα.

Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο αποτελεί μία εκτόνωση για τον κόσμο. Θα πρέπει η πολιτεία να σταθεί αρωγός στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπως σε όλες τις κοινωνικές βαθμίδες. Ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα δώσει διέξοδο σε πολύ κόσμο που το στερείται.

Το μήνυμά του προς τους παίκτες του και όλο τον αθλητισμό της Μαγνησίας: Να συνεχίσετε να προστατεύεστε, να είστε αισιόδοξοι

To προσωπικό μήνυμα προς τους παίκτες και όλο το αθλητικό κομμάτι της Μαγνησιάς:

Να συνεχίσετε να προστατεύεστε, να είστε αισιόδοξοι και να είστε σίγουροι πως ο αθλητισμός θα ανακάμψει γιατί τον έχουμε όλοι ανάγκη.

Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους.