ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη δύο άνθρωποι κατέληξαν: 35χρονος στη Θεσσαλονίκη - 75χρονος στον "Ευαγγελισμό"

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ανεβάζοντας σε 119 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας
Ακόμη δύο άνθρωποι κατέληξαν: 35χρονος στη Θεσσαλονίκη - 75χρονος στον "Ευαγγελισμό"

Πρόκειται για έναν 35χρονο ασθενή που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "Αγιος Δημήτριος" στη Θεσσαλονίκη. Ο 35χρονος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ πριν από περίπου 10 ημέρες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, τα οποία όμως επέμεναν και έτσι πήγε στο νοσοκομείο και πριν από δύο ημέρες μπήκε στην εντατική καθώς υπήρξε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία του. Εξάλλου, ένας 75χρονος ασθενής που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στον "Ευαγγελισμό»", έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων και στους 470 πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπως και στους εργαζόμενους σ’ αυτό, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά το θετικό τεστ σε 28χρονη έγκυο, από την Σομαλία. Η δομή έχει τεθεί σε αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα αρνητικά ήταν τα τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, σε όλα τα βρέφη σε πτέρυγα του κέντρου "Μητέρα", μετά το θετικό κρούσμα σε μία βρεφονηπιοκόμο. Τεστ θα επαναληφθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Το κρούσμα ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο ΕΟΔΥ.

Χθες το απόγευμα έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 74χρονος από την Δαμασκηνιά του Δήμου Βοίου, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, μετά την μεταφορά του από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας όπου αρχικά είχε διακομισθεί.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας -σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση– έχουν επιβεβαιωθεί 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.225, 61 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 44 άτομα πήραν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 117.

Έχει περιοριστεί σημαντικά η διασπορά του κορονοϊού, αλλά η μαγική λέξη την επόμενη μέρα θα είναι η λέξη απόσταση, ξεκαθάρισε χθες κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας, όπως και στην Ε.Ε., αλλά η όποια κίνηση, θα γίνει βήμα – βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που επέβαλαν τα μέτρα.

πηγή: ert.gr

Πιο διαβασμένα