ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

ΟΑΕΔ: 570 νέες θέσεις εργασίας στη Μαγνησία

Πόσες θέσεις 8μηνης απασχόλησης αναλογούν ανά Δήμο στη Μαγνησία - Ποιοι είναι δικαιούχοι και για ποιες ειδικότητες
ΟΑΕΔ: 570 νέες θέσεις εργασίας στη Μαγνησία

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για τις 36.500 θέσεις της νέας κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η σχετική προκήρυξη θα βγει στον "αέρα" πιθανότατα μεθαύριο Παρασκευή 24 Απριλίου και θα καθορίζει μεταξύ άλλων τις ημερομηνίες για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 ή 28 Απριλίου και να ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Στη Μαγνησία έχουν "κλειδώσει" 570 θέσεις στους οκτώ Δήμους, οι οποίες αφορούν σε διάφορες ειδικότητες, όπως εργάτες και βοηθοί εργατών καθαριότητας και πρασίνου, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ξυλουργοί, εργατοτεχνίτες, βοηθοί οικοδόμοι, υπάλληλοι πληροφορικής, διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι διοικητικοί - λογιστικού, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, αγρονόμοι τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, οδηγοί, κλητήρες, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι, γυμναστές, βιβλιοθηκονόμοι κ.ά.

Από τις 570 θέσεις, στον Δήμο Βόλου "κλήρωσαν" συνολικά 308 θέσεις, στον Δήμο Αλμυρού 62, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 48, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου 47, στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου 30 θέσεις. Τέλος στη Σκιάθο "ανοίγουν" 28 θέσεις, όπως επίσης στη Σκόπελο 28, ενώ στον Δήμο Αλοννήσου 19 θέσεις.

Η δράση αποσκοπεί στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα επίσης θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης θα είναι 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη που θα δημοσιευτεί θα έχουν:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι "Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)", εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

πηγή: taxydromos.gr