ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Ανοιξιάτικο Βελεστίνο έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην ομογένεια

Με το μήνυμα "Η Άνοιξη δεν Ματαιώνεται" φωτογραφίες του Φοίβου Παπαγεωργίου δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό της ιστορικής εφημερίδας της δοκιμαζόμενης από τον κορωνοϊό Νέας Υόρκης, Εθνικός Κήρυκας
Το Ανοιξιάτικο Βελεστίνο έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην ομογένεια

Μέσω της δημοσιογράφου Γιάννας Κατσαγεώργη που έλκει την καταγωγή της από το Βελεστίνο, οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο αφιερωμένο στο Πάσχα περιοδικό, περιστοιχιζόμενες από το παρακάτω κείμενο του δημοσιογράφου κι ερασιτέχνη φωτογράφου, Φοίβου Παπαγεωργίου:

"Θυμηθείτε, δεν μπορούν να ματαιώσουν την άνοιξη", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα τέλη Μαρτίου και ο 82χρονος Βρετανός καλλιτέχνης, David Hockney, παρουσιάζοντας τον ψηφιακό του πίνακα (σε iPad), από την απομόνωσή του στη Νορμανδία.

Και στο Βελεστίνο, στις αρχαίες Φερές του Αδμήτου και της Άλκηστης, πατρίδα του Επαναστάτη Ρήγα, η φύση δεν θα μπορούσε να μην οργιάσει μέσα σε αυτή την οξύμωρη πραγματικότητα.

Η Περσεφόνη ανέβηκε από τον Άδη να συναντήσει τη μητέρα της, τη Δήμητρα κι αυτή από τη χαρά της άφησε τη γη ν’ ανθίσει.

Μαζί της, ξεχύνονται στον ήλιο άνθρωποι και ζώα.

Έρχεται το Πάσχα!

Ανάσταση της φύσης, Ανάσταση της ζωής!

Οι εικόνες γύρω μας το επιβεβαιώνουν. Οι πελαργοί βρήκαν την περσινή τους φωλιά στο καμπαναριό της εκκλησίας και στον ψηλό στύλο της ΔΕΗ. Τα κοπάδια ξεχύνονται στην καταπράσινη πλαγιά για το δροσερό χορτάρι.

Κόκκινο, το χρώμα της ζωής, της αγάπης αλλά και του θανάτου.

Το Θείο δράμα μας δείχνει την θυσία που θα οδηγήσει στην λύτρωση και την αγάπη.

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ΕΔΩ.

Πιο διαβασμένα