ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη Γ. Αγγελοπούλου - Δ. Νασίκα για το "Ελλάδα 2021"

Τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους Καλαβρύτων - Ιωαννιτών και Ρήγα Φεραίου είχε χθες η πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη
Τηλεδιάσκεψη Γ. Αγγελοπούλου - Δ. Νασίκα για το "Ελλάδα 2021"

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου σημείωσε:

Σημερα (σ.σ. χθες (8/5) πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη , στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Συζητησαμε για αναπτυξιακές δράσεις που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το Μέλλον του Δήμου ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ , καθώς και για δράσεις που θα αναδείξουν την Ιστορικότητα μας ως γενέθλια Πόλη του κορυφαιου του Ελληνικού Διαφωτισμού ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ.

Στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπαδάμ.

Η Επιτροπή "Ελλάδα 2021" δημοσίευσε το εξής κείμενο μετά τις τηλεδιασκέψεις:

Άραγε πόσοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα η άσβεστη φλόγα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προέρχεται από το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στο Δήμο Καλαβρύτων; Και πόσοι γνωρίζουν ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πιο πρωτοπόρους στην Ελλάδα στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας;

Πόσοι γνωρίζουν ακόμη, πού ακούγεται το σύνθημα "Εδώ είμαστε όλοι Ρηγάδες;" Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν στη συνέχεια των τηλεδιασκέψεων της Προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τους Δημάρχους Καλαβρύτων, Ιωαννιτών και Ρήγα Φεραίου.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη για αναπτυξιακές δράσεις που θα σηματοδοτήσουν την πόλη, θα αναδείξουν τον ιστορικό της ρόλο και θα αποτελέσουν έναυσμα να αξιοποιηθούν περισσότεροι νέοι στη δυναμική της πόλης. Ειδική αναφορά έγινε στην αξία του οικονομικά υγιούς αγροτικού-γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων, καθώς αποτελεί έναν από τους λίγους που παράγουν αιγοπρόβεια προϊόντα.

Στο πάντρεμα νέων τεχνολογιών και ιστορικής αξίας του Δήμου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ και στον στόχο του να πάει την πόλη του στο μέλλον, στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η έντονη Πανεπιστημιακή παρουσία του Δήμου ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα στον τομέα της Ιατρικής και της συμμετοχής του σε μεταμοσχευτικά προγράμματα.

Τον αγώνα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ενεργειακή αυτονομία υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται ήδη για να αναδειχθεί ο τόπος του Ρήγα Βελεστινλή μέσα από την ιστορική του διαδρομή.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνεχάρη τους Δημάρχους για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες. Η κα. Αγγελοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης τέτοιων προτάσεων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν πρότυπο και για άλλους Δήμους. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα ανοίξει το "παράθυρο στο μέλλον" με δράσεις και έργα που θα μείνουν παρακαταθήκη για τους Έλληνες και για τον τόπο, αλλά και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς παγκοσμίως.

Με το Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Με το Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ

Με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα