ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΡΕΤΡΟ

Ρήγας Φεραίος - Κέρκυρα 2-0 το 1995 (βίντεο)

Ο πρώτος εντός έδρας αγώνας του Ρήγα ύστερα από την άνοδο στη Δ` Εθνική αλλά και ο τελευταίος σε χωμάτινο έδαφος στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου
Ρήγας Φεραίος - Κέρκυρα 2-0 το 1995 (βίντεο)

Μόνο νοσταλγία μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας την εξαίρετη ομάδα των Κυανόλευκων, με εμφάνιση αλά Εθνικής Αργεντινής, να νικά την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κέρκυρα σε μία, όχι τόσο μακρινή αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική εποχή και με πολύ κόσμο στις κερκίδες.

Το βίντεο με τα στιγμιότυπα ανήκουν στον τότε μαθητή Αλέξανδρο Παπαγεωργίου που κινηματογράφησε ακόμα μία σημαντική στιγμή στις σελίδες ιστορίας του Βελεστίνου και φυσικά του συλλόγου.

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου του 1995 για την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Δ` Εθνικής.

Μάλιστα, ήταν και το τελευταίο σε χωμάτινο έδαφος που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, καθώς στη συνέχεια τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, με τον Ρήγα να αγωνίζεται για όσο διάστημα χρειάστηκε στο Αερινό.

Στο τέλος της σεζόν, η Η Κέρκυρα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του ομίλου κερδίζοντας την άνοδο στην Γ` Εθνική, με το Ρήγα Φεραίο να τερματίζει στην ιδιαίτερα τιμητική πέμπτη θέση.

Και λογικό αφού είχε πολύ καλές μονάδες και σύνολο κυρίως με παιδιά από την περιοχή, με παίκτη- προπονητή τον Θανάση Μπίλη.

Τα γκολ σημειώσαν οι Καλόγηρος και Γάτος στην επανάληψη.

Δείτε τα βίντεο με στιγμιότυπα από το Α` και το Β` ημίχρονο.

Πιο διαβασμένα