ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Οι Βολιώτες είπαν όχι στο εργοστάσιο παραγωγής SRF

Κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία της αστυνομίας και υπό αντιδράσεις η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου γνωμοδότησε θετικά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου στη θέση "Κάκκαβος", όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Θεσσαλία
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Οι Βολιώτες είπαν όχι στο εργοστάσιο παραγωγής SRF

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία αναφέρεται στη μεγάλη κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο του Βόλου και σημειώνει ότι επιθυμία πολλών από τους συγκεντρωμένους είναι μία νέα διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών. 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Κεκλεισμένων των θυρών" και με την προστασία των ΜΑΤ, συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες 11/5) το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με τη συμμετοχή μόνο της πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση παρωδία, η οποία κλήθηκε να αποφασίσει για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου, το οποίο θα καίγεται, κατά κύριο λόγο από την ΑΓΕΤ στο Βόλο, απειλώντας την υγεία των Βολιωτών αφού θα επιστρέφει στην πόλη ως καρκίνος.

Και δεν πρόκειται μόνο για τα σκουπίδια της πόλης του Βόλου, αλλά τουλάχιστον της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι δε γνωστό ότι στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ καίγονται ήδη τα σκουπίδια της Ιταλίας, κάνοντας αυτό το μεγάλο ταξίδι, αφού δεν επιτρέπεται να καίγονται εκεί.

Πάνω από 700 πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο του Βόλου για να δηλώσουν τη διαφωνία τους για τις επιλογές της υπό τον κ. Μπέο Δημοτικής Αρχής. Με πλήθος πανό κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και την αδιαφορία της για την προστασία της υγείας των πολιτών του Βόλου.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους δήλωσαν τη θέλησή τους να πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου, πράγμα που έχει ήδη αποφασίσει η Επιτροπή Πολιτών Βόλου και την έχει εμποδίσει μέχρι τώρα η πανδημία.

πηγή: e-thessalia.gr