ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες από Δευτέρα

Παύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, η εκ περιτροπής εργασία στον δημόσιο τομέα
Πώς θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες από Δευτέρα
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες τους, πλην όσων απουσιάζουν δικαιολογημένα κάνοντας χρήση άδειας ειδικού σκοπού ή ειδικών αδειών απουσίας, όπως περιγράφεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα για τους υπαλλήλους γονείς μαθητών, διευκρινίζεται -εν όψει της επαναλειτουργίας δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών- ότι συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα χρήσης άδειας ειδικού σκοπού για τις ημέρες που προκύπτει ανάγκη φροντίδας των παιδιών τους στο σπίτι, ενώ επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα μειωμένου ημερήσιου ωραρίου έως κατά 25% σε υπαλλήλους γονείς. Η μείωση του ωραρίου δεν συνεπάγεται μισθολογικές μειώσεις. Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή όσο θα διαρκέσει η σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, διατηρείται για όσες περιπτώσεις απαιτηθεί ο καταμερισμός της πρωινής προσέλευσης υπαλλήλων στον χώρο εργασίας τους σε τρεις ζώνες (07.00, 08.00, 09.00), προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, εφόσον το αιτηθούν, μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού και να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών, η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι οι προσέλευσή τους στις δημόσιες υπηρεσίες θα γίνεται "μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά".

Αναλυτικότερα η εγκύκλιος (ΕΔΩ).

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα