ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ως Νομικό Πρόσωπο και ως Δήμος έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα"

Ξεκινά και πάλι από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ
"Ως Νομικό Πρόσωπο και ως Δήμος έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα"

Ξεκινά τη Δευτέρα 1η Ιουνίου η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ρήγα Φεραίου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού. Η λειτουργία τους θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουλίου.

Σχετικά με τις δομές των ΚΔΑΠ, υπενθυμίζεται ότι οι ηλικίες που απασχολούνται ξεκινούν από 5 έως και 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών περιλαμβάνει καθημερινά τις εξής δραστηριότητες:

  1. Ρομποτική, μία νέα δραστηριότητα που προστέθηκε τη φετινή χρονιά
  2. Αθλητικές Δραστηριότητες
  3. Εικαστικά- Επιτραπέζια Παιχνίδια
  4. Μουσική
  5. Μοντέρνος-Σύγχρονος Χορός
  6. Παιδαγωγικά Παιχνίδια
  7. Ενίσχυση Μάθησης σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ρήγα Φεραίου, κ. Χρήστος Σπαθής δήλωσε χαρακτηριστικά: "Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου μας. Περιμένουμε όλα τα παιδιά της περιοχής μας να ενταχθούν εκ νέου στο πρόγραμμα που ήδη συμμετείχαν και παρακολουθούσαν.

Εμείς, ως Νομικό Πρόσωπο και ως Δήμος έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και υλοποιήσαμε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των παιδιών. Επίσης, θα υπάρχουν επιπλέον αίθουσες προς χρήση των παιδιών σε περίπτωση που ο αριθμός τους ξεπερνά τον προβλεπόμενο για κάθε τμήμα.

Θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά και τους γονείς καλή αρχή χωρίς οποιαδήποτε ανησυχία και φόβο για την ασφάλεια των παιδιών.

Το ξεκίνημα είναι αρκετά ωφέλιμο, διότι τα παιδιά θα επανενταχθούν στις δραστηριότητες τους, στο σχολικό περιβάλλον, στη δημιουργική τους απασχόληση και θα συνδεθούν ξανά με τους φίλους τους, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία τους.