ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν σταδιακά: εσωτερική εστίαση, γυμναστήρια, συναυλίες

Την επαναλειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους από τις 6 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης
Ανοίγουν σταδιακά: εσωτερική εστίαση, γυμναστήρια, συναυλίες

Την επαναλειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους από τις 6 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επίσης επιτρέπονται εκ νέου η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο καθώς και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επανακκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από χορευτικό κέντρο, από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, από καφενείο με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, από κέντρο διασκέδασης, από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο, από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ, καθώς επίσης και από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ.

Επανακκινούν επίσης οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα, υπηρεσίες εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τυχερών παιχνιδιών με τερματοδέκτη και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών, χωρίς όμως εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας, οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, αρχίζουν εκ νέου οι δραστηριότητες μουσείων και η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών. Επίσης ανοίγουν πάλι οι εγκαταστάσεις γυμναστικής και επιτρέπονται οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής, οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας (πιλάτες), οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών, θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, οι υπηρεσίες σάουνας και spa (όχι θεραπευτικού) και ατμόλουτρων και οι υπηρεσίες ιερόδουλων.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά και την Τετάρτη 1η Ιουλίου επανακκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού (συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης) και τις υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προσδιοριστεί η χρονική επανεκκίνηση για υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες, δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών σε κλειστούς χώρους, υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΑΠΗ, τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού, καζίνου, χαρτοπαικτικής λέσχης και ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού).

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, με το έκτο και έβδομο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων, από 6 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, επιστρέφουν στις δουλειές τους 89.000 εργαζόμενοι αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% όσων είχε ανασταλεί με κυβερνητική απόφαση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εργασία τους. Ταυτόχρονα επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% αυτών.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το σχέδιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων.

πηγή: kathimerini.gr

 

Πιο διαβασμένα