ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κερκίδες στο γήπεδο της Σούρπης

Την κατασκευή νέων κερκίδων στο αθλητικό κέντρο της Σούρπης με έργο αξίας 148.000 ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κερκίδες στο γήπεδο της Σούρπης
Εικόνα αρχείοτ από το διαδίκτυο

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 148.000 για το έργο.

"Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας δρομολογούμε ένα χρήσιμο έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου Σούρπης", δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. "Συντηρούμε αθλητικούς χώρους, παρότι δεν έχουμε την ευθύνη, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους. Παρέχουμε το απαραίτητο `οξυγόνο` στη νεολαία μας. Στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητισμό και γι’ αυτό η Θεσσαλία είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας" προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι κερκίδες θα κατασκευαστούν πάνω σε φυσικό πρανές, ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους. Προτείνονται οκτώ σειρές παράλληλων κερκίδων με μήκος 62,25μ. και πλάτος 7,40μ. μαζί με τους δύο διαδρόμους κυκλοφορίας. Δημιουργούνται έτσι δύο παράλληλα διαζώματα κατά μήκος, το πρώτο στην στάθμη +0,90 και το δεύτερο στην στάθμη (+3.86). Η άνοδος στο πρώτο διάζωμα (+0,90) γίνεται από τη στάθμη του γηπέδου (+0.00) με δύο μικρές σκάλες πλάτους 1,40μ. εκατέρωθεν του διαζώματος. Από το χαμηλότερο αυτό διάζωμα ξεκινούν πέντε σκάλες ανόδου (εκ των οποίων δύο στα άκρα των κερκίδων), με πλάτος 1,25 μ. η κάθε μία, που καταλήγουν στο τελευταίο διάζωμα (στάθμη +3,86) και χωρίζουν την κατασκευή εγκάρσια στον άξονά της σε τέσσερα τμήματα. Η κατασκευή θα γίνει με οπλισμένο σκυρόδεμα. Ως θεμελίωση θα κατασκευαστούν τρεις πεδιλοδοκοί κατά μήκος των κερκίδων: στη βάση, στην κορυφή και στο μέσο του πλάτους της. Επίσης θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κατά μήκος των κερκίδων σε στάθμη (+3.00) με μήκος 62,25μ. και πλάτος 3,40μ.