ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πεζοπορία από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο  Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Βόλου - Κένταυρος με ξεναγούς τα μέλη του Περιπατητικού Συλλόγου "Αρχαία Κασθαναία" διοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 14 Ιουνίου
Νέα πεζοπορία από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ξεκινώντας στις 10.00 π.μ. από την πλατεία του χωριού  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν στην πέτρινη εκκλησία (1787) του Αγίου Γεωργίου.

Θα ακολουθήσουν τα καλντερίμια που ξεκινούν ακτινωτά από το κέντρο του χωριού, θα περιηγηθούν  για λίγο στις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι να βρούν το καταπράσινο μονοπάτι που θα οδηγήσει στο Κάστρο.

Εκεί, εκτός την ομορφιά  που προσδίδει η μίξη του πράσινου με το γαλάζιο τοπίο θα πρέπει να ανατρέξουν και στις γνώσεις ιστορίας…

Τα ερείπια  από τα τείχη της πόλης θα  είναι ορατά μπροστά σε όλους,  στην ανατολική πλευρά του βουνού των Κενταύρων ήταν η αρχαία Κασθαναία... εκεί, σε αυτή την απόκρημνη πλαγιά, στην παραλία της οποίας σκόρπισαν τα συντρίμμια του περσικού στόλου μετά την ήττα του Ξέρξη το 480 π.Χ., όπως λέει ο Ηρόδοτος.

Μπροστά στα μάτια των περιπατητών, θα απλωθεί το Αιγαίο, στο βάθος θα αχνοφαίνεται η Χαλκιδική και η καταγάλανη παραλία  του Αη - Γιάννη, θα προχωρήσουν προς τη παραλία Καμάρι και από μονοπάτι θα φτάσουν πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Γύρω στα 9 χιλιόμετρα η συνολική διαδρομή συνολικός χρόνος  2,30 ώρες πεζοπορία,  μέτριας δυσκολίας. 

Απαραίτητα: νεράκι,  σταθερά παπούτσια και καλή διάθεση .

Στο τέλος της πεζοπορίας θα γίνει επιστροφή στο χωριό Κεραμίδι έχοντας αρκετές επιλογές για φαγητό, γλυκό, καφεδάκι ή και επιστροφή με τα αυτοκίνητά στις παραλίες Καμάρι ή Αη Γιάννη  για μπανάκι... μην ξεχάσετε το μαγιό σίγουρα θα ζηλέψετε τα καταγάλανα νερά.

Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στις ομορφιές του Δήμου μας απολαμβάνοντας την ευεξία της άσκησης.   

Τηρούμε τα μέτρα πρόληψης covid-19, συμμετέχουμε με ευθύνη και προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας ώς υπεύθυνοι πολίτες.

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Κέντρο Κοινότητας : 2425023794  

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου - Κένταυρος: 6994583137