ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκηνικά έντασης στην πορεία κατά της καύσης απορριμάτων - Συλλήψεις - ασθενοφόρα

Σκηνικά έντασης στην πορεία κατά της καύσης απορριμάτων - Συλλήψεις - ασθενοφόρα

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά την διάρκεια πορείας εναντίον της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ που πραγματοποίησαν χθες χιλιάδες πολίτες, προς το εργοστάσιο.

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν καπνογόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους έξω από το εργοστάσιο. Μεταξύ των διαδηλωτών, ηλικιωμένοι, οικογένειες και πολλοί νέοι άνθρωποι ενώ υπάρχουν λιποθυμίες και επί τόπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν μία κλούβα αποκόπτοντας τελείως το δρόμο προς την πύλη του εργοστασίου ενώ μία άλλη διμοιρία των ματ βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο.

Νωρίτερα χιλιάδες πολίτες, νέοι, οικογένειες με παιδιά και πιο ηλικιωμένοι είχαν συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση, που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Νοσοκομείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια γεμάτη παλμό πορεία έως και την ΑΓΕΤ. Μαζί τους και ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Δεν έλλειψαν για μεγάλο διάστημα οι εντάσεις μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Θεσσαλία στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, τα δύο νεαρά άτομα που συνελήφθησαν χθες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας που συνελήφθησαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ένας από τους δύο κατηγορείται επίσης για απλή σωματική βλάβη και το δεύτερο άτομο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες και σε προσαγωγές 11 ατόμων που τελικά τα 9 αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται από χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης και ένας ακόμη αστυνομικός που φέρουν τραύματα στο κεφάλι.Σ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thenewspaper.gr στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης, ο οποίος φέρει τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβάλλεται σε ράμματα.

πηγή: ΕΡΤ, e-thessalia.gr, thenewspaper.gr