ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισκέψιμο το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Κάρλας

Άνοιξε χθες τις πύλες του το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου
Επισκέψιμο το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Κάρλας

Ξεκίνησε η λειτουργία των εκθεσιακών χώρων του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, μετά την περίοδο των μέτρων του κορονοϊού. Οι υπεύθυνοι των χώρων καλούν τους πολίτες να τους επισκεφθούν τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα επιτρέπεται η είσοδος έως οκτώ (8) ατόμων το μέγιστο, ταυτόχρονα. Για μεμονωμένα άτομα και ολιγομελείς ομάδες, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10:00 πμ. ως 14:00 μμ., ενώ για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών (σχολεία, σύλλογοι, οργανωμένες εκδρομές κ.α.) μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης (καθημερινά από 10:00 πμ. ως 14:00 μμ. στο τηλέφωνο 2428073856).

Επισημαίνεται ότι αν μία ομάδα επισκεπτών υπερβαίνει τα οκτώ άτομα, τότε θα διαχωρίζεται σε μικρότερες ομάδες μέχρι οκτώ ατόμων το μέγιστο.

Επιπλέον θα υπάρχει και πάλι η δυνατότητα παρατήρησης ορνιθοπανίδας, από επιλεγμένη παραλίμνια θέση, με τη βοήθεια του εποπτικού εξοπλισμού (κιάλια, πεδιοσκόπια) και τη καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν την απόσταση των δύο (2) μέτρων κατ΄ ελάχιστο στους κλειστούς εκθεσιακούς χώρους και ενάμιση (1,5) μέτρου σε ανοικτούς χώρους πεδίου.υ.

το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 2425022579.

Η λειτουργία του χώρου θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το κοινό και του υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου.