ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Βελεστίνο χρειάζεται "ταρακούνημα" - Να εμπλουτιστεί το Εκθεσιακό Κέντρο

Για ανάγκη να εμπλουτιστεί το Εκθεσιακό Κέντρο του Ρήγα και να λειτουργήσει σωστά, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος, μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα
Το Βελεστίνο χρειάζεται "ταρακούνημα" - Να εμπλουτιστεί το Εκθεσιακό Κέντρο
Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην χθεσινή επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επισημαίνοντας ότι "Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι η επιτροπή θα λειτουργήσει ως προπομπός καμπάνιας προβολής των αιτημάτων του Δήμου. Ωστόσο μέχρι να γίνουν τα μεγαλεπίβολα αυτά έργα χρειάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες".

*Πάντως, χθες, κατά την συνεδρίαση, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, σημείωσε πως σε αυτή την προσπάθεια που θα γίνει το μέτωπο του Δήμου είναι αραγές, δεν υπάρχουν αντιδικίες. Παράλληλα, ανέφερε πως από τις εκδηλώσεις για την επέτειο 200 χρόνων θανάτου του Ρήγα Βελεστινλή, το 1998, "έμειναν" στο Βελεστίνο ως έργα ο πεζόδρομος και το Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Πάσχος πρότεινε μέχρι να υλοποιηθεί το κέντρο τεκμηρίωσης του Ρήγα, να εμπλουτιστεί το Εκθεσιακό με επτά κέρινα ομοιώματα των συντρόφων του Ρήγα και του Ρήγα.

Όπως πρόσθεσε, "Χρειάζεται να εμπλουτίσουμε και να λειτουργήσουμε σωστά το Εκθεσιακό Κέντρο του Ρήγα. Το Βελεστίνο μαραζώνει και χρειάζεται ταρακούνημα. Το Βελεστίνο είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τον εσωτερικό τουρισμό και τον σχολικό τουρισμό. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες να φέρει κόσμο στο Βελεστίνο αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία του και το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Ρήγας".

πηγή: akroama.gr