ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η λίστα γάμου Βελεστινιώτισσας ήταν όχημα μεταφοράς ΑμεΑ

Σε πράξη μετουσιώθηκε η εξαίρετη πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων, του Αλέξανδρου Γκοργκόλη και της Μαρίας Μπαλαμώτη, να δωρίσουν χρήματα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων, τα οποία έλαβαν αντί δώρου για τον γάμο τους
Η λίστα γάμου Βελεστινιώτισσας ήταν όχημα μεταφοράς ΑμεΑ
Με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου

Πριν δύο χρόνια, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Γκοργκόλης και η οδοντίατρος Μαρία Μπαλαμώτη από το Βελεστίνο, ενώθηκαν "εις σάρκαν μίαν".

Αντί δώρων, όμως ζήτησαν από τους προσκεκλημένους, να προσφέρουν χρήματα σε λογαριασμό που θα όδευε στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων!

Αυτά τα χρήματα, με την πρόσθετη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων, μετουσιώθηκαν σε ένα όχημα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ ΜΝΕΑ "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" του Δήμου Τρικκαίων. Είναι ένα υπερσύγχρονο όχημα, που ικανοποιεί τις ανάγκες μεταφορών των ΑμεΑ από και προς το ΚΔΑΠ, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες του Κέντρου, πλήρως εξοπλισμένο και προσεκτικά διαρρυθμισμένο για ΑμεΑ, πιο σύγχρονο από το παλαιότερο υπάρχον.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου, δύο χρόνια αφ’ ότου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποδέχθηκε τη δωρεά, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί επισήμως το όχημα.

Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαρίστησε θερμότατα τους δύο δωρητές, τονίζοντας, τόσο την κοινωνική προσφορά αυτής της πράξης, όσο και τη σημασία των δωρεών στον Δήμο, που αφορούν βεβαίως το κοινωνικό σύνολο. Επεσήμανε, δε, την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να εξασφαλιστεί ακόμη ένα όχημα, για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Γκοργκόλης και η οδοντίατρος Μαρία Μπαλαμώτη, λιτά τόνισαν ότι είναι ευτυχείς που το συγκεκριμένο δώρο γάμου, "μεταλλάχθηκε" στο συγκριμένο όχημα, που στηρίζει τους συμπολίτες ΑμεΑ. Επισήμαναν, επίσης, και ευχαρίστησαν τους καλεσμένους του γάμου τους, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία τους, ενισχύοντας ακλόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή.

Η μικρή γιορτή στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ έγινε με παρόντα τα μέλη της πρωινής βάρδιας και ιθυνόντων της απογευματινής βάρδιας, καθώς συνολικά το ΚΔΑΠ φιλοξενεί 50 συμπολίτες ΑμεΑ.

Παρέστησαν, η τ. αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και η αντιδήμαρχος Εργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη το προσωπικό του ΚΔΑΠ, γονείς και φιλοξενούμενοι στη Δομή του Δήμου Τρικκαίων.

Πιο διαβασμένα