ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

Η υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για τη κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο, σύμφωνα με την ενημέρωση του οινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστου Μπουκώρου
Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

Αναλυτικά:

Σε τρείς μήνες από σήμερα θα είναι έτοιμη η μελέτη των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη στατική επάρκεια και τις αναγκαίες τεχνικές βελτιώσεις στο διδακτήριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Η υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για τη κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο.

Αναλυτικότερα, εκτενή συνεργασία είχε σήμερα, Τετάρτη (2/7), στην έδρα της υπηρεσίας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Θανάση Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και τον Νομικό Σύμβουλο κ. Στάϊκο.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας εξετάστηκαν δύο σημαντικά ζητήματα για τον Αλμυρό και το Βελεστίνο. Το μεν πρώτο αφορούσε την ολοκλήρωση της μελέτης για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού. Το δε δεύτερο αφορούσε την εκπόνηση μελέτης από την υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας μετέφερε τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών, των γονέων και των φορέων του Αλμυρού για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μελέτης για το Γενικό Λύκειο Αλμυρού και τόνισε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο διαχρονικά εξυπηρετεί μεγάλο όγκο εκπαιδευτικών αναγκών της επαρχίας Αλμυρού.

Τα στελέχη της ΚΤΥΠ παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν κάποιες αρρυθμίες στις περιφερειακές υπηρεσίες και πληροφόρησαν τον βουλευτή ότι εδώ και λίγες ημέρες η μελέτη του Αλμυρού έχει επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία, όπου συγκροτήθηκαν δύο ομάδες από αρχιτέκτονες και μηχανικούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική και η Η/Μ μελέτη, ενώ επεσήμαναν ότι έχει ολοκληρωθεί η στατική μελέτη, η οποία καταδεικνύει την ανάγκη παρεμβάσεων και ενίσχυσης. Μάλιστα, τα στελέχη της ΚΤΥΠ δεσμεύτηκαν ότι η μελέτη θα είναι απολύτως ολοκληρωμένη και το έργο έτοιμο για δημοπράτηση σε τρεις μήνες από σήμερα.

Αναφορικά με το σχέδιο για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο, ο βουλευτής Μαγνησίας πέτυχε τη δέσμευση της ηγεσίας της ΚΤΥΠ για την εκπόνηση μελέτης από την ίδια την υπηρεσία. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε και άμεση επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, ο οποίος δεσμεύτηκε εντός των ημερών να στείλει στην υπηρεσία τα στοιχεία των υποψηφίων οικοπέδων. Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο για το ενδιαφέρον του όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Θανάση Γιάνναρη για τη δέσμευσή του να αναλάβει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου, την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο βουλευτής Μαγνησίας προέβη στην εξής δήλωση: "Αναφορικά με τη μελέτη του Γενικού Λυκείου Αλμυρού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχαμε καθυστερήσει. Ασφαλώς, η ευθύνη δεν βαραίνει στο μεγαλύτερο μέρος της τη σημερινή διοίκηση της ΚΤΥΠ, η οποία καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης, που θα οδηγήσει σε ολιστικές παρεμβάσεις. Πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες του Αλμυρού και οι τοπικοί φορείς ότι ο δρόμος για την ουσιαστική ανακατασκευή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος. Αν τελικά η μελέτη ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες – πράγμα το οποίο πιστεύω μετά τις σημερινές δεσμεύσεις – η δημοπράτηση και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα απαιτήσουν τουλάχιστον οχτώ μήνες, εφόσον πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Στη συνέχεια βεβαίως θα απαιτηθεί και ένα ανάλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. Οφείλουμε όλοι οι τοπικοί φορείς να συντονίσουμε την προσπάθειά μας, διότι οι μαθητές του λυκείου της επαρχίας Αλμυρού δικαιούνται ένα ασφαλές και εκσυγχρονισμένο διδακτήριο.

Αναφορικά με το κλειστό γυμναστήριο Βελεστίνου, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και την αισιοδοξία μου, αφού μαζί με τον Δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα και την αμέριστη υποστήριξη της ΚΤΥΠ ξεκινάμε σήμερα την προσπάθεια για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου χωρητικότητας τουλάχιστον 500 θεατών. Πρόκειται για ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση του οποίου θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, διότι πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τις ευκαιρίες άθλησης της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου. Ένα έργο αναγκαίο ιδιαίτερα τώρα που το τοπικό μπάσκετ του Βελεστίνου κάνει σημαντικά βήματα οργάνωσης και ανόδου", κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.