ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασάροντας στο μέλλον: 1o βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίων

Μαθητές των Καναλίων απέσπασαν ζηλευτή πρωτιά συμμετέχοντας σε πανελλήνιο διαγωνισμό
Πασάροντας στο μέλλον: 1o βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίων

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για διδάσκοντες και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας Καναλίων η πανελλήνια πρωτιά που απέσπασαν, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό "Πασάροντας στο μέλλον", που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης που συμμετείχαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη: Ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά", εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την πανελλήνια πρωτιά, στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου, που υπογραμμίζει το υψηλό επίπεδο της κοινής προσπάθειας.

Τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε μαζί με τους μαθητές η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής Σταυρούλα Μέλλη, η οποία δήλωσε "υπερήφανη για τους μαθητές της" στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε είχε ως επίκεντρο τον αθλητισμό, αναδεικνύοντας ουσιαστικά πως μπορεί να λειτουργήσει σαν αρωγός για την αειφόρο ανάπτυξη. "Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές επικεντρώθηκαν στο περιβάλλον, προκειμένου να διαμορφώσουν μια ιδιαίτερη στάση ζωής απέναντι σε αυτό και να προωθούν τη βιωσιμότητα της περιοχής τους", υπογράμμισε η κ. Μέλλη.

Με τη βοήθεια του αθλητισμού, τα παιδιά ανέπτυξαν ευχάριστες δράσεις στη φύση. "Κάναμε πεζοπορία, χιονοδρομία, δραστηριότητες στον χώρο του γηπέδου στα Κανάλια. Στη διάρκεια της καραντίνας οι δράσεις συνεχίστηκαν με τη βοήθεια του διαδικτύου και ασχοληθήκαμε μ,ε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, τη μόλυνση των υδάτινων περιοχών σε σχέση με την προστασία του" είπε.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υποβλήθηκαν με τη μορφή power point, που συνοδεύτηκε με φόρμα αναλυτικής αναφοράς στις δράσεις που υλοποιήθηκαν. Παράλληλα τα παιδιά που συμμετείχαν έλαβαν έκθεση πεπραγμένων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των δράσεων που υλοποίησαν.

Η τελετή βράβευσης προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο σε χώρο που θα ανακοινωθεί, με το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε στο σχολείο να αντιστοιχεί σε ψηφιακό υλικό. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές του σχολείου από τα κάλαντα των Χριστουγέννων διατέθηκαν στο σχολείο για την αγορά τάμπλετ, γεγονός που αποδεικνύει τις βαθιές ευαισθησίες των παιδιών και τη λαχτάρα τους για γνώση.

Συμμετοχές σε διαγωνισμούς

Αξιοσημείωτη είναι η ευρύτερη δράση που αναπτύσσει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας - Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, σε συμμετοχές σε κορυφαίους διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό "Βρύσες και κρήνες" που διοργάνωσαν οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου μαζί με τη Φωτογραφική Λέσχη.

Εξίσου σημαντική η συμμετοχή στο διακρατικό πρόγραμμα "Teachers for Europe", που αναδεικνύει τον ρόλο του ενεργού πολίτη και τις δημοκρατικές αξίες. Κομβικός ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου συμμετέχουν επίσης Πανεπιστήμια και άλλων χωρών. "Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους στους αρμόδιους φορείς. Το ζητούμενο είναι να γίνει καλύτερο το περιβάλλον που θα παραδώσουν οι ίδιοι στις επόμενες γενιές και να δραστηριοποιηθεί, παράλληλα, όλη η τοπική κοινωνία γιατί χωρίς την εμπλοκή των γονέων δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τον στόχο", ανέφερε η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής.

"Είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη και παίρνω δυνάμεις για του χρόνου", υπογράμμισε, αναφερόμενη στη μεγάλη διάκριση των μαθητών της, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως νιώθει περήφανη για το έμψυχο δυναμικό του σχολείου.