ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαρισμός Περιβάλλοντος στην Κερασιά

Ο Πολιτιστικός κι Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Κερασιάς Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γεώργιο Ζήση, προχώρησαν το Σάββατο (22/7) σε καθαρισμό του περιβάλλοντος σε περιοχές εντός και εκτός της Κερασιάς
Καθαρισμός Περιβάλλοντος στην Κερασιά

Ο Σύλλογος, ενεργοποιώντας τα μέλη του αποφάσισε να εντάξει στις δράσεις του ακόμη μια ενέργεια που έχει αντίκρισμα στο χωριό και φυσικά στους επισκέπτες του.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν υπήρξε μεγάλος, όμως το αποτέλεσμα της δράσης ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητικό, αφού απομακρύνθηκαν από το περιβάλλον 40 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και ογκώδη αντικείμενα, όπως πολυθρόνες, καρέκλες κ.λπ.

Οι συμμετέχοντες κινήθηκαν σε δύο περιοχές, η μία είχε αφετηρία την περιοχή "Χαντάκι" στον επαρχιακό δρόμο Βόλου Καναλίων και προς το χωριό και η δεύτερη, μικρότερη ομάδα, εντός του χωριού (πέριξ της παιδικής χαράς και προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου).

Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν σε σημείο που είχε οριστεί εξ’ αρχής, προκειμένου αργότερα να απομακρυνθούν από συνεργείο του Δήμου.

Ο Σύλλογος διατηρώντας πάντα τις αρχές του θα συνεχίσει να δρα προς όφελος του χωριού. Το επόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου θα υπάρξει νέα δράση και σε άλλες περιοχές πέριξ και εντός του χωριού, σε συνεργασία πάντα με τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Κερασιάς Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γεώργιο Ζήση.

Έχοντας ενδιαφέρον για τους επισκέπτες που υποδέχεται στο χωριό, επιθυμεί αυτοί να απολαμβάνουν ένα φυσικό περιβάλλον που να αρμόζει σε μια κοινωνία που θέλει να πιστεύει ότι οι πολίτες της και υπεύθυνοι είναι και σοβαροί.