ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Κέρινος Θίασος" - Η ποιητική συλλογή της Ζωή Μακρονάσιου

Η ποιητική συλλογή της Βελεστινιώτισσας εκπαιδευτικού και συγγραφέως βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πηγή
"Κέρινος Θίασος" - Η ποιητική συλλογή της Ζωή Μακρονάσιου

Ο Κέρινος Θίασος αποτελεί περισσότερο μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης. Στη διαδρομή αυτής της αναζήτησης λοιπόν πορεύονται ψυχές εκτεθειμένες, έκθετες, έκφυλες, φαύλες που σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες αντί για ελπίδες. Σε μια αέναη πάλη τελικά η ζωή ανθίζει ακόμα και πάνω στην πέτρα, για να διαδηλώσει περίτρανα τη συνεχή διεκδίκηση της χαράς, την άρνηση σε κάθε μορφή παραίτησης ή ψευδαίοσθησης: Πέτρα, κι εγώ πάνω σου ανθίζω, χώμα, νερό, ήλιος, όλα εσύ.

Κι αν τελικά αυτό που εκτίθεται είναι η ζωή στην καταμέτρησή της, το συναίσθημα σε κάθε εκδοχή του είναι αυτό που κυριαρχεί και επικρατεί, συμπαρασύροντας γλυκά και μεθυστικά τον αναγνώστη στα δικά του μονοπάτια.

*Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή (www.pigi.gr) και είναι διαθέσιμη στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Πρωτοπορία, Ιανός καθώς και στα καταστήματα public.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ζωή Μακρονάσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση Γλωσσολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανενπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου αποφοίτησε με βαθμό "Άριστα". Στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο της Ιταλίας έκανε μεταπτυχιακό πάνω στη Σχολική Ψυχολογία, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό "Άριστα με Διάκριση". Έχει παρακολουθήσει τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα Σεμινάρια Αυτόματης και Δημιουργικής Γραφής, μέρος των οποίων έχει ενσαρκώσει και στην εκπαιδευτική πράξη. Ζει και εργάζεται στο Βελεστίνο ως Ειδική Παιδαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κιθάρα και πιάνο, κάνει ορειβασία και πιλάτες. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά, καθώς η Ιταλία αποτελεί πάντα τον αγαπημένο της ταξιδιωτικό προορισμό και μια σκέψη που πάντα την ξεκουράζει!