ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανέγερση του Μνημείου σε άλλους χώρους

Η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστου Μωραΐτη, για την εκ νέου ανέγερση στο Βελεστίνο Μνημείου Βουλής Θετταλομαγνησίας
Ανέγερση του Μνημείου σε άλλους χώρους

Η Δημοτική αρχή για το ιστορικό γεγονός της σύγκλησης της Βουλής της Θετταλομαγνησίας πρότεινει την ανέγερση μνημείου στον ήδη υποβαθμισμένο χώρο πλησίον του ρέματος Ξηριά, στη θέση ενός εγκαταλελειμμένου περιπτέρου.

Η δική μας πρόταση είναι η τοποθέτηση του μνημείου στην είσοδο της πλατείας των Συντρόφων του Ρήγα (κάτω από το Κέντρο Υγειας), πρόταση την οποία διατυπώνει με επιστολή του προς τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, Χρήστος Μωραΐτης .

Παραθέτουμε την πρόταση όπως διατυπώθηκε:

"Η Βουλή Θετταλομαγνησίας είναι ένα ιστορικό και πολύ σημαντικό γεγονός που εξελίχτηκε στο Βελεστίνο και αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πόλης μας.

Το σημείο της (επ)ανέγερσης ενός μνημείου αφιερωμένο στην σύγκληση της Βουλης Θετταλομαγνησίας θα έπρεπε να είχε εξεταστεί ενδεχελώς πριν αποφασιστεί να στριμωχτεί στη γωνιά ενός πεζοδρομίου καθώς θα αποτελέσει ακόμα ένα διαχρονικό τοπόσημο της πόλης μας.

Παρόλο αυτά προτείνουμε η ανέγερση του μνημείου της Βουλής Θετταλομαγνησίας να γίνει στην πλατεία 7 Συντρόφων Ρήγα Φεραίου (στο κέντρο υγείας κοντά) ή στο Γραμμικό Άλσος (όπου προϋπήρχε) έτσι ώστε να αποτελέσει ακόμη ένα σημείο ενδιαφέροντος στο Βελεστίνο που θα είναι εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές για επισκέπτες εντός και εκτός του Δήμου μας αλλά κυρίως για εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές.