ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στον Δήμο - Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή που μας το παραχώρησε να το αξιοποιήσουμε

Στο προπονητικό κέντρο που δημιουργεί ο Ολυμπιακός Βόλου στον Άγιο Γεώργιο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος
Το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στον Δήμο - Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή που μας το παραχώρησε να το αξιοποιήσουμε

Για το προπονητικό κέντρου του Ολυμπιακού που δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου και το γεγονός ότι το έργο χρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανέφερε:

Δεν υπάρχει αθλητικό κέντρο, το οποίο υπάγεται σε Δήμο, το οποίο να μην χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να διαθέτει κάποια κονδύλια από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κατασκευή αθλητικών χώρων. Το αθλητικό κέντρο ανήκει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ευχαριστούμε πάρα πολύ τη δημοτική αρχή που μας το παραχώρησε, για να το αξιοποιήσουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά και του Ερασιτέχνη, που είχαν αυτή την πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσουν ένα χώρο, ο οποίος θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο, πραγματικό στολίδι για την περιοχή.

Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες και το πρώτο γήπεδο είναι σχεδόν έτοιμο. Να τονίσω εδώ, πως τα χρήματα της Περιφέρειας ήταν πάρα πολύ λίγα για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν. Το κόστος του έργου είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που χορηγεί η Περιφέρεια. Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα δοθεί από την ΠΑΕ, για ένα έργο που είναι συγχρηματοδότηση της ΠΑΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα δύο γήπεδα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ήταν εγκαταλελειμμένα για χρόνια. Έγιναν εργασίες πολύ σημαντικές και το κόστος των εργασιών, όπως προανέφερα, είναι μεγάλο. Ωστόσο, αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης η δημιουργία του προπονητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για κάθε ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους.

Έχουμε κάνει μία ακόμη μελέτη με την τεχνική μας υπηρεσία και θα φροντίσουμε να μπούμε στο πρόγραμμα "Τρίτσης" και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το χώρο. Μόλις ολοκληρωθεί το αθλητικό κέντρο, θα είναι στολίδι για την περιοχή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που δόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βόλος 98.6" και την εκπομπή "Clasico" ΕΔΩ.