ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τελευταίο θύμα της κακοκαιρίας ένας 72χρονος άνδρας που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα και ξεβράστηκε σε παραλία του Καλάμου το πρωί της Δευτέρας
Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί από τις πλημμύρες
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του η σορός του άνδρα που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο. Πρόκειται για τον 72χρονο που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Έτσι, στον τραγικό απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας, προστέθηκε ακόμα ένα θύμα με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους οκτώ.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ένας 86χρονος και μια 85χρονη, που είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους, αλλά και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών, το οποίο η Πυροσβεστική εντόπισε νεκρό μέσα σε σπίτι.

Η κατάσταση στην κεντρική Εύβοια είναι εφιαλτική, καθώς οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες.

Στο μεταξύ στο νησί θα βρεθεί ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας προκειμένου να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης αλλά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα