ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου ονομάζεται η Πλατεία Συνοικισμού

Το όνομα του αποβιώσαντος πρώην Δημάρχου και συγγραφέα θα φέρει πλέον η Πλατεία στον Συνοικισμό του Βελεστίνου, έπειτα από απόφαση των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής (απουσίαζε η αντιπολίτευση) σε σχετική εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας
Σε Πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου ονομάζεται η Πλατεία Συνοικισμού

Στην τελευταία διά περιφοράς συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ, εισηγούμενος, το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του τ. Δήμαρχου Βελεστίνου Βασιλείου Καραμπερόπουλου, εξήρε τη δραστηριότητά του και πρότεινε συμβολικά την ονομασία μιας κεντρικής πλατείας του Βελεστίνου, όπως είναι η Πλατεία Συνοικισμού, με το όνομά του. 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ανέφερε: Ο Βασίλειος Καραμπερόπουλος , διετέλεσε επί τρεις τετραετίες Δήμαρχος Βελεστίνου, με μεγάλη προσφορά στα κοινά και γενικότερα στην κοινωνία. Επίσης , από τα βιβλία του, στα οποία καταγράφονται ιστορικές και πολιτιστικές πληροφορίες για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή, μπορούν στο μέλλον οι όποιοι ερευνητές της περιοχής , να αντλήσουν πολλά στοιχεία. Τέλος πρότεινε να ονομαστεί η Πλατεία Συνοικισμού του Βελεστίνου, σε πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου. 

Να σημειωθεί, πως αρχικά είχε προταθεί η ονομασία οδού στο όνομα του πρώην Δημάρχου, ωστόσο στη συνέχεια επικράτησε η άποψη για την ονοματοδοσία Πλατείας, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Γιώργο Παπατόλια, να προτείνει τον εν λόγω χώρο εξηγώντας πως επί θητείας του αποβιώσαντος πραγματοποιήθηκε ο εγκιβωτισμός του ρέματος και η ανάπλαση της Πλατείας. Τα μέλη της Κοινότητας ενέκριναν την πρόταση η οποία στη συνέχεια "πέρασε" και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής της ομάδας μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος, ενημέρωσε ότι η ομάδα του  δεν θα συμμετάσχει στη "διά περιφοράς" συνεδρίαση, προτείνοντας οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Απόστολος Παπαϊωάννου, ενημέρωσε
ότι δεν θα συμμετάσχει στις "διά περιφοράς" συνεδριάσεις , προτείνοντας οι συνεδριάσεις του
Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται με τηλεδιάσκεψη ή σε μεγαλύτερο χώρο τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

*Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για τον Βάσο Καραμπερόπουλο (με στοιχεία από την ΕΡΤ):

Ο Βασίλειος Καραμπερόπουλος διετέλεσε Δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 έως το 1986.

Ως Δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 μέχρι το 1986, προσέφερε πολύ σημαντικό έργο, όπως μαρτυρούν τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του.

Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν, συγκεκριμένα, πολλά έργα υποδομής: το δημαρχείο, πέντε πλατείες σε Βελεστίνο και Χλόη, το Κέντρο Υγείας, ο Παιδικός σταθμός και πολλά ακόμη.

Επίσης ανέπτυξε πολύ σημαντικό συγγραφικό έργο που αφορά και την ιστορία του Βελεστίνου και της περιοχής. Επί χρόνια δημοσίευε στις εφημερίδες του Βόλου, καταγράφοντας τα γεγονότα της περιοχής, δημοσιεύοντας παράλληλα εργασίες και ειδικά αφιερώματα με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Τα κείμενά του αποτελούν πλούσια πηγή πληροφοριών για τους μελλοντικούς ερευνητές της ιστορίας αυτού του τόπου. Έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη για την προσφορά του, ενώ συμμετείχε στις εργασίες του Β’, Γ’ και Δ’ Διεθνούς συνεδρίου "Φεραί – Βελεστίνου – Ρήγας" με ισάριθμες ανακοινώσεις.

Έργα του:

"Η συμμετοχή της περιοχής Βελεστίνου στο αγροτικό κίνημα"
"Η κτηνοτροφία στην περιοχή Βελεστίνου"
"Οι Μικρασιάτες Βελεστίνου - Αερινού"
"Ρήγας Φεραίος, η ομάδα με την ιστορική διαδρομή 80 χρόνων"
"Μνήμες από την κατοχή"
"Βελεστίνο: Περιπλάνηση στα προπολεμικά χρόνια"