ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο

Ο Ρήγας Φεραίος ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην Ευξεινούπολη μετρώντας φάσεις και χαμένο πέναλντι, όμως η γηπεδούχος Δήμητρα σημείωσε δύο γκολ (2-0) στο τελευταίο δωδεκάλεπτο με την ομάδα του Βελεστίνου να γνωρίζει οδυνηρή ήττα και πλέον να μην έχει έχει την τύχη στα χέρια της για την άνοδο
Δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο

Η αποστολή ανόδου έμεινε στη μέση με το Ρήγα Φεραίο να γνωρίζει σήμερα ήττα-σοκ στην Ευξεινούπολη από την έμπειρη Δήμητρα βλέποντας την κορυφή να απομακρύνεται.

Μοιραίος ο Σπαθής για τους Βελεστινιώτες με το χτύπημα πέναλντι του αρχηγού στο 54`να φεύγει άουτ. Για διαμόρφωση αποτελέσματος από το διαιτητή έκανε λόγο μετά το τέλος του αγώνα ο Μίλτος Ζιάκας, διαμαρτυρόμενος για μη αποβολή του Στεφανή στο πρώτο ημίχρονο αλλά και μη καταλογισμό πέναλντι σε μαρκάρισμα στον Αλεξίου στο δεύτερο μέρος. "Πιστεύω στις προπονήσεις να είμαστε πιο μαζεμένοι. Ίσως να μην έχουμε τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν την άνοδο", σχολίασε χαρακτηριστικά από πλευράς νικητών, δεύτερων πλέον στη βαθμολογία, ο Μιχάλης Ανδρωνάς. 

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτου σιγή προς τιμήν του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή του Ρήγα Φεραίου, Κυριάκου Μέμτσα ο οποίος έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, με τους παίκτες του Ρήγα να αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Σε μια ηλιόλουστη μέρα με κόσμο και των δύο ομάδων να παρακολουθεί την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής στην Α` ΕΠΣΘ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 12` 0 Σέττος βγήκε με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, περνώντας το Μπράνο, έκανε το γύρισμα από αριστερά με τον Αλεξίου να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πάσχος σέντραρε από τα δεξιά "σπάζοντας" πιο μέσα στο Σέττο ο οποίος δεν σούταρε αμέσως, καθυστέρησε και εν τέλει γλίστρησε χάνοντας τη μπάλα.

Στο 22` και σε μία φάση προς το πλάγιο άουτ ένα μαρκάρισμα του Στεφανή με τον αγκώνα στον Πάσχο έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι με τον αμυντικό της Δήμητρας να "καθαρίζει" με κίτρινη κάρτα. Κίτρινη δέχθηκε ακολούθως στο πρώτο μέρος και ο Πάσχος για μαρκάρισμα με τα χέρια στο Στεφανή.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Λίγο μετά το 30` η Δήμητρα απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στον αγώνα με τον Κρανά από θέση διαγώνια δεξιά να σουτάρει και τον Παπαγιάννη να διώχνει στην κλειστή του γωνία. Στο 36` ήταν η σειρά του Βούλγαρη να δοκιμάσει το πλασέ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 42` ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Κρανά είχε την ίδια κατάληξη.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Γάρος δέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή από τον Πάσχο που είχε περάσει με ωραία προσποίηση, όμως αμυντικός τον πρόλαβε και απομάκρυνε.

Όπως είναι λογικό, η αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων του Ρήγα μεγάλωνε καθώς ετοιμαζόμασταν για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο που αναμένονταν να αποδεθχεί κομβικό για την υπόθεση "άνοδος με το Μίλτο Ζιάκα να πραγματοποιεί τρεις αλλαγές!

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Ο Πάσχος έδωσε το πρώτο μήνυμα στο 49` με γυριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής που μπλόκαρε βέβαια άνετα ο Μπράνος για να έρθουμε σε μία καθοριστική για την αναμέτρηση φάση στο 52ο λεπτό. Ο Σέττος ανατράπηκε ξεκάθαρα στην περιοχή από τον Καψιώτη με το Σπαθή (54`) που σπάνια αστοχεί, να βλέπει τη μπάλα να χτυπά στο σίδερο πίσω από την εστία, άουτ...

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Ο Ρήγας όμως συνέχισε να προσπαθεί, με τον Τσιαντή να βρίσκει ένα καλό σουτ στο 57΄που πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Πάσχος προσπάθησε να σουτάρει υπό την πίεση του Θωμαΐδη που πρόλαβε σωτήρια να βάλει την κόντρα και να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 67` είχαμε κι ένα ακυρωθέν γκολ του Γκάγκα με κεφαλιά σε κόρνερ για επιθετικό φάουλ, τη στιγμή που στο 74` οι Κυανόλευκοι διαμαρτηρήθηκαν προς το Θεοχάρη και για νέα παράβαση στην περιοχή, αυτή τη φορά στον Αλεξίου με το ρέφερι Θεοχάρη να δείχνει ότι δεν έγινε κάτι μεμπτό.

Ένα τέταρτο πριν το τέλος, ο Σπαθής σέντραρε από αριστερά, ο Αραμπατζής έπιασε το σουτ με το αριστερό όμως ο Μπράνος ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Κι ενώ περιμέναμε όσο πλησιάζαμε προς τη λήξη το Ρήγα να ψάχνει το γκολ, ήρθε η φάση που έκανε τον αγώνα να μοιάζει με του πρώτου γύρου όταν η Δήμητρα είχε περάσει με 2-0 από το Βελεστίνο. Ο Τιμπλαλέξης γέμισε σωστά από αριστερά, ο Κρανάς αφύλακτος, εξ επαφής με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαγιάννη για να πανηγυρίσει έξαλλα με τους συμπαίκτες του.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις δύο λεπτά πιο μετά, ο Νικηφοράκης έβαλε αρκετό φάλτσο στο κόρνερ από δεξιά που χτύπησε με το αριστερό πόδι, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, ο Παπαγιάννης την έστειλε στο κάθετο δοκάρι για να επωφεληθεί στην... αναμπουμπούλα ο Παπαδόπουλος και με κοντινό πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 2-0 που φέρνει το Ρήγα (41 β.) στο "-5" από τον πρώτο Διαγόρα και παρότι την Κυριακή έχει μπροστά του την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σκιάθο στο Βελεστίνο που "χρωστάει", πρέπει πλέον να περιμένει στραβοπατήματα των υπολοίπων για να βρεθεί στην κορυφή, αφού στη σειρά των τριών παιχνιδιών με ομάδες τετράδας που ολοκληρώθηκαν, αποκόμισε μόλις τέσσερις πόντους.

Από την άλλη, η Δήμητρα με 44 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση υπερτερώντας στην ισοβαθμία με το Ρήγα και όπως είπε και ο προπονητής της... όπου τη βγάλει.

Συνθέσεις:

Δήμητρα Ευξεινούπολης: Μπράνος, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Κυριάκος (41` λ. τρ. Νικηφοράκης), Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς (85` Μπιρμπίλης), Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (84` Ζαντιώτης), Αραπίτσας (75` Κακλιάς)

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάνννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Κόκκας (46` Γκάγκας), Σπαθής, Αλεξίου, Σουγκάρης (46` Τσιαντής), Γάρος (46` Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Πάσχος, Σέττος.

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου

Διαιτητική τριάδα: Θεοχάρης, Σακκάς Π., Σφυρής

φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι / Φοίβος Παπαγεωργίου