ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα το πρωί στις 11.00 συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου, Βασ. Παπανικολάου και Δημ. Παλληκάρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, Στ. Καρκάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Κωνστ. Τσίγκας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Γλιάτης Ν., Υπολοχαγός του 307 ΠΕΒ, Νικ. Σιδηρόπουλος, και ο Προϊστάμενος Καθαριότητας, Βαγ. Καραμπέρης

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο δίκτυο επικινδυνότητας, στους ισχυρούς ανέμους στο Κεραμίδι, στις ριπές ανέμου στα Κανάλια, στην ανάγκη επιφυλακής προσωπικού και μηχανημάτων, στο ότι βρίσκονται σε επιφυλακή 5 υδροφόρα με χειριστή για την Παρασκευή και το Σάββατο 05-09-2020.

Επίσης, είναι διαθέσιμοι 2 χειριστές (γκρέιντερ και υδροφόρας), 2 εργολάβοι με 4 οχήματα και 3 εθελοντές στο Βένετο.

Επιπλέον, κρίθηκε απαραίτητη η ενημέρωση των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου, της Δασοφυλακής και των συνεταιρισμών, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.Η αύξηση του δείκτη κινδύνου από 2 σε 4 αύξησε την επικινδυνότητα στη βλάστηση, όπου παρατηρείται, ήδη, ξηρασία, γι’αυτό απαιτείται προσοχή στις εργασίες της υπαίθρου.

Η πολιτική προστασία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμενικό Αγιοκάμπου.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα με εξοπλισμό και προσωπικό σε γενική επιφυλακή και έχουν αρχίσει διοικητικά πρόστιμα (χρηματικά) εκτός των ποινικών που ισχύει από το φετινό καλοκαίρι. Η Αστυνομία έχει εφοδιαστεί με νέα περιπολικά οχήματα και το προσωπικό της βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο στρατός προτίθεται να συμβάλει όπου χρειασθεί (αποκομιδή σκουπιδιών, λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων).

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Δημήτρης Παλληκάρης επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει προβεί στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων. Επίσης, τόνισε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με το καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικοπέδων που αποτελούν σημεία κινδύνου πυρκαγιάς. Διευκρίνισε ότι η περίοδος γεωργικής καλλιέργειας έχει ορισθεί από 01-05-2020 έως 30-10-2020, διάστημα κατά το οποίο απαγορεύονται οι φωτιές στις καλλιέργειες και οποιαδήποτε αγροτική εργασία μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου, Βασ. Παπανικολάου και Δημ. Παλληκάρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, Στ. Καρκάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Κωνστ. Τσίγκας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Γλιάτης Ν., Υπολοχαγός του 307 ΠΕΒ, Νικ. Σιδηρόπουλος, και ο Προϊστάμενος Καθαριότητας, Βαγ. Καραμπέρης.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου