ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προσομοίωση πρωταθλήματος

Σε ένα φιλικό με ένταση και αγωνία επίσημου αγώνα που διεξήχθη σήμερα στο Στεφανοβίκειο, ο Διαγόρας "έσωσε" την ισοπαλία (1-1) απέναντι στον Αετό Μακρυχωρίου χάρη σε γκολ του Αναστασίου στην τελευταία φάση
Προσομοίωση πρωταθλήματος

Η ομάδα του Στέλιο Αρσένου ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, πιέζοντας παράλληλα ψηλά. Ωστόσο σε τέσσερις περιπτώσεις δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Αρχικά, στο 13ο λεπτό ένα καλό σουτ του Μπλέντι εκτός περιοχής που κατευθύνονταν προς το "παράθυρο" της εστίας πέρα ελάχιστα εκτός, άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Κουβελάς ξεκίνησε ένα σόλο από τα δεξιά και με την τύχη στο μέρος του πήρε τις κόντρες και γέμισε στην περιοχή, με τον Γιάννη Κυρίτση να υποδέχεται αφύλακτος τη μπάλα στην απέναντι πλευρά, ωστόσο το "διαγώνιο" σουτ που επιχείρησε έφυγε μόλις άουτ.

Να σημειώσουμε πως οι φιλοξενούμενοι από την ΕΠΣ του Νομού Λάρισας θα βρεθούν σε διαφορετικό όμιλο (3ο) στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για φιλικό είχε αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα, με τον Γιάννη Κούστα να αναγκάζεται να βγάλει και κίτρινες από το τσεπάκι ή να διακόψει τη ροή της αναμέτρησης για να συνετίσει τους ποδοσφαιριστές!

Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν κατά κύριο λόγο σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στοχεύοντας κυρίως στις αντεπιθέσεις ή το λάθος του αντιπάλου. Οδεύοντας προς τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κι απώλεσαν διαδοχικές ευκαιρίες!

Στο 44` και σε φάση που ξεκίνησε με φάουλ του Μπλέντι, ο Παπαγεωργίου σούταρε αλλά ο νεαρός Πατέτσιος δήλωσε είδε την μπάλα να περνά, συρτά, λίγο έξω από το αριστερο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά, ο Παπαγεωργίου επιχείρησε ατομική ενέργεια και το σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε, με τον Μπλέντι να πέρνει το ριμπάουντ αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, με τη μπάλα να περνά και πάλι ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η "τράπουλα" των δύο προπονητών άρχισε να ανακατεύεται στην επανάληψη. Το Μακρυχώρι ανέκτησε το χαμένο κέντρο με τον Διαγόρα ταυτόχρονα να μην βρίσκει τρόπους να απειλήσει. Ένα σουτ του Αλεξανδρή στο 51ο λεπτό βρήκε τον Χάμο σε ετοιμότητα ενώ στο 60` ένα ακόμα σουτ των από πλευράς φιλοξενούμενων πέρασε εκτός εστίας.

Όμως, ένα κλέψιμο στο μίσο άμυνας του Διαγόρα στο 72ο λεπτό έφερε και την "μίνι αντεπίθεση" με τον Παπαδόπουλο να γυρνά παράλληλα από αριστερά και τον Μουξιό από την καρδιά της περιοχής να τελείωνει με υποδειγματικό πλασέ τη φάση για το 0-1.

Ο Διαγόρας αντέδρασε και πλησιάζοντας στο τέλος ανέβασε στροφές. Ένα τεχνικό σουτ του Καραμπούζη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Μισυρλής στο 76ο λεπτό. Στη συνέχεια (83`) ο Μπλέντι έπαιξε πολύ ωραία το "κάθετο 1-2" με την βοήθεια του Καραμανλή, με τον μεσοεπιθετικό του Διαγόρα να ανατρέπεται από πίσω καθαρά πριν πλασάρει.

Ο δημιουργός Καραμανλής ανέλαβε το χτύπημα από την άσπρη βούλα, αλλά ο Μισυρλής διάλεξε την αριστερή του γωνία κι αποσόβησε την ισοφάριση, προς το παρόν...

Κι ενώ όλα έδειχναν τελικό σκορ το 0-1, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, οι Μελανόλευκοι κέρδισαν το φάουλ ανάμεσα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής και τη μεσαία γραμμή, από τα αριστερά. Ο Σπαθής "έσκαψε" ωραία τη μπάλα, η οποία κατευθύνθηκε στο πίσω δοκάρι. Εκεί, ο Αναστασίου αφού είχε βγει από τα σκριν σηκώθηκε μόνος του και με τεχνική φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μακρυχωρίου, πανηγυρίζοντας σαν να ήταν επίσημο παιχνίδι, με τους συμπαίκτες του και τον Στέλιο Αρσένο.

Οι δύο ομάδες είχανε την ευκαιρία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και περιμένουν πλέον την κλήρωση του πρωταθλάματος την ερχόμενη Τρίτη, με φόντο την πρώτη σέντρα στις 27 Σεπτεμβρίου

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Αρσένος): Χάμος, Καραμπούζης, Λάιος, Σπαθής, Κουρούμαλος, Θ. Κυρίτσης, Παπαγεωργίου, Μπλέντι, Γ. Κυρίτσης, Κουβελάς, Σιόβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Γαλανόπουλος, Καραμανλής, Αναστασίου, Σπαθούλας.

Αετός Μακρυχωρίου (Κατσάρας - Τέας): Πατέτσιος, Δραγατσίκης, Φλώρος, Σιάτρας, Κουμπούρας, Αλεξανδρής, Κολοβός, Σπανός, Γκατζιούρας, Γαγάρας, Ζησούλης.

Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Μισυρλής, Μουξιός, Μητάκος, Λάλλας, Μπενεχούτσος, Παπαδόπουλος, Γουλούλης, Γκαμπέτας και Μπάρδας.

Διαιτητική Τριάδα: Κούστας, Μπέλλου, Γερμάνης.