ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Γυμνασίου - Λυκείου Καναλίων

Δημήτρης Νασίκας: Το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης ύψους 1.025.000 ευρώ
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Γυμνασίου - Λυκείου Καναλίων

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020", εντάχθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την πράξη "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ" μετά από ολοκληρωμένη μελέτη που κατατέθηκε από τον Δήμο.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.025.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου της Τ. Κ. Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Θερμομόνωση δώματος, θερμομόνωση κελύφους του κτιρίου
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και fan coil)
  • Τοποθέτηση φωτιστικών LED
  • Εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ` επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: "Με την ένταξη του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων στο περιφερειακό πρόγραμμα ενίσχυσης ενεργειακής απόδοσης, θα έχουμε ως όφελος την ενεργειακή αναβάθμιση και προσαρμογή του σχολικού κτιρίου στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ολική αλλαγή της αισθητικής του εξωτερικού χώρου του κτιρίου, καθώς το κτίριο θα εξελιχθεί σε περισσότερο σύγχρονο και αποδοτικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη, για την άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, καθώς και τις υπηρεσίες του δήμου για την άμεση προετοιμασία και κατάθεση της πρότασης μας στο περιφερειακό πρόγραμμα. Ως δήμος προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας στοχεύοντας να καλύπτουμε βασικές λειτουργίες και ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών κάθε ηλικίας, κάνοντας τον δήμο λειτουργικότερο, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα".